1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...



Bağış:”Bu haftamızda her zaman ki gibi dolu dolu geçti."

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, bu haftaki videolu mesajında dolu dolu geçen Prag Gündemi'nden bahsediyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-10-2021 11:59:39 Tarih: 05-10-2021 11:40

Bağış:”Bu haftamızda her zaman ki gibi dolu dolu geçti.

Haber/ Nurcan Kongur

 

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın açıklamasının tam metni şöyle:

 

İyi Pazarlar

Bir haftayı daha geride bıraktık. Bu hafta da her zamanki dolu dolu geçti. 

Prag’da görev yapan İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin Büyükelçiler Grubu Başkanı olarak, Grup üyesi sefaret temsilcilerini resmî konutumuzda ağırladık ve 11 Kasım tarihinde Çek Dışişleri Bakanlığı ile birlikte düzenleyeceğimiz kültürler arası diyalog temalı konferansın hazırlıklarını değerlendirdik. 

Salı günü Çek Cumhuriyetinde resmî tatil idi. Tatil gününü değerlendirerek Prag’daki en eski iş insanlarımızdan biri olan ve İşadamları Derneğimizin kurucusu ve onursal başkanı Sayın Süleyman Abay’ı eşim Beyhan hanım ile birlikte iş yerinde ziyaret ettik

Bu ziyaret sırasında hoş bir sürpriz yaşadık. Biz Süleyman bey ile sohbet ederken iş yerinin önünden geçen bir grup bizi tanıyarak içeri girdi ve selam verdi. Çek Cumhuriyetine bir AB projesi kapsamında gelen Denizli ili Merkezefendi ilçesi İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim uygulama okulu öğretmenleri ile Prag da Sayın Abay’ın işyerinde karşılaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdik ve geçtiğimiz yaz aylarında ziyaret edip muazzam çalışmalarına şahit olduğumuz Denizli’nin vizyoner Valisi Sayın Ali Fuat Atik ve eşi Fulya hanıma selam gönderdik. 

Okul Müdürü Sayın Ahmet Bozdeveci başkanlığındaki heyet üyesi öğretmenlerimiz zihinsel engelli çocuklarla mesleki beceriler kazandırıyorlar. Hocalarımız Prag 4 bölgesindeki Modiric Clic özel eğitim okulu ile Avrupa Birliği K 101 projesi kapsamında Özel Eğitimde Yardımcı Teknolojiler isimli bir proje yürütüyorlar. Böyle özverili öğretmenlerimizi tanıdıkça gerçekten ülkemizin yarınları ile ilgili umutlarımız artıyor. 

Geçtiğimiz Perşembe akşamı oynanan Sparta Prag-Rangers Avrupa ligi futbol müsabakasını yönetmek üzere Prag’a gelen milli hakemlerimiz Sayın Serkan Olguncan, Sayın Ali Palabıyık, Sayın Hüseyin Göçek, Sayın Halis Özkahya ve Sayın Ceyhan Sesigüzel’i sefaretimizde ağırlayarak başarılar diledik. Milli Hakemlerimize nezaketleri için bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Eşi Beyhan N. Bağış, ile birlikte Türk Spor Vakfı liderliğinde Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Litvanya’dan spor otoritelerinin birlikte yürüttüğü “Combating with Hazards through Olympic Values” adlı Erasmus AB projesi kapsamında Çekya’nın Klatovy ve Prag şehirlerinde toplantıya gelen basketbol milli takımımız eski kaptanlarından Sayın Dr. Emir Turam başkanlığındaki heyeti Büyükelçilik resmi konutunda ağırladık.  Dört farklı ülkenin spor otoritelerine ülkemizin liderlik etmesi gerçekten de çok önemli. 

Kore ulusal günü nedeniyle Çek Cumhuriyeti Senatosunun bahçesinde Kore’nin Prag Büyükelçisi Sayın Taejin Kim, ve eşinin evsahipliğinde düzenlenen etkinliğe eşimle katılarak Çek Senato Başkanı Sayın Milos Vystrcil başta olmak üzere Çek Cumhuriyeti yetkilileri ve diğer ülke temsilcileri ile görüşme imkanı bulduk. 

Eşim Beyhan hanım ve kızımız Ecehan ile beraber, geçtiğimiz haftalarda Türk kahvesi teması ile Prag’da ilk kez düzenlenen Türk Kültür Festivali etkinliklerinde görev alan gönüllüleri Büyükelçilik resmî konutunda ağırlayarak teşekkür ettik. 

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığında, VRgineers firmasının F-16 simülatör eğitim ünitelerinin tanıtıldığı toplantıya davet edildik.  Hem simülatörleri denedik hem de Çek Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları üst düzey yöneticileri ile iki ülke arasındaki savunma sanayi işbirliği imkanlarını değerlendirdik. 

Çek Cumhuriyeti’nin popüler gazetelerinden

Lidové Noviny’nin Cuma günkü sayısı ile dağıtılan haftasonu dergi ekinde Türk kahvesi temalı Kültür festivalimiz ve UNESCO tarafından 2013 yılında Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine dahil edilen Türk Kahvesi’nin hikayesini anlatan uzun bir makale yayınlandı. Makalede resmî konuttaki etkinlikte kullandığımız “gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül muhabbet ister, kahve bahane” atasözümüzün Çekçe tercümesine de yer verildi. 

Bugünlerde bize Türkiye’den en çok sorulan sorulardan biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Çekya’ya gelip gelemeyeceği. 

Evet Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları AB vizeleri veya Yeşil pasaportları var ise AB’nin kabul ettiği aşıların 2. Dozundan 14 gün sonra aşı evrakları ve yolcu kayıt formu ( https://plf.uzis.cz ) ile giriş yapabilirler. Forma ulaşmak için bu siteye başvurabilirsiniz. 

Yeni haftanız güzel geçsin. Herşey gönlünüzce olsun. Kalın sağlıcakla.

 

 



HABER VİDEOSU





Kaynak: yenimedyagazetesi.com




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI