1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...



Bağış:”Helal olsun sessiz çığlık atan kardeşlerime…”

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, bu haftaki videolu mesajında; Geçen hafta Türkiye’den Çek Cumhuriyetine gelen İşitme Engelli Milli Futbol takımımız Çek milli takımı ile karşılaştığı,Prag’da gerçekleşen müsabakada Çek Cumhuriyeti milli takımı karşısında muazzam bir performans sergileyerek sahadan 6-0 galip ayrıldılar.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-09-2021 20:47:11 Tarih: 05-09-2021 19:00

Bağış:”Helal olsun sessiz çığlık atan kardeşlerime…”

Haber/ Nurcan Kongur

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın açıklamasının tam metni şöyle:

İyi Pazarlar

Geçen haftaki videomuzda Türkiye’den İşitme Engelli Milli Futbol takımımızın Çek Cumhuriyetine geldiğini ve Çek milli takımı ile karşılaşacağını sizlerle paylaşmıştık.

Millilerimiz muazzam bir performans sergilediler

Millilerimiz Prag’da gerçekleşen müsabakada Çek Cumhuriyeti milli takımı karşısında muazzam bir performans sergileyerek sahadan 6-0 galip ayrıldılar. Heyet Başkanı Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Sancaktepe eski Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem başta olmak üzere bize bu sevinç ve gururu yaşatan millilerimize, hocalarına ve yöneticilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. 

Haydi gelin aslanlarımızın attığı 6 gole birlikte göz atalım. 

Helal olsun sessiz çığlık atan kardeşlerime

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımımız ile Prag’a gelip bizi ayrıca ziyaret eden Futbol Federasyonu temsilcileri Sancaktepe Eski Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem ağabeyim, Sayın Ömer Gürsoy ve Sayın Alaaddin Nalcıoğlu’na bize hediye ettikleri dünyanın en güzel milli takım forması için de bir kez daha teşekkür ediyorum. 

26 Ağustos’ta Kazakistan’nın Jambıl eyaletine bağlı Bayzakov ilçesindeki askeri mühimmat deposunun patlaması sonucu 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trajik kaza nedeniyle ilan edilen Ulusal Yas çerçevesinde açılan taziye defterini Kazakistan Büyükelçiliği’ne giderek imzaladık ve taziyelerimizi paylaştık. 

Uzun yıllardır Prag’da yabancılara Çekçe lisan dersleri veren Sayın Radek Linhart Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Önümüzdeki yıl Çekya Senato seçimlerinde adaylığa hazırlanan Türkiye dostu tarihçi Pavel Cerny’nin doğum günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılarak kendisi ve Çek Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu eski Başkanı ve Trikolora Partisi Prag Bölge Başkanı Sayın Václav Kubata ile hatıra fotoğrafı çektirdik.

Vietnam’ın Prag Büyükelçisinin evsahipliğinde düzenlenen ulusal gün resepsiyonunda diplomatik misyon şefleri ve Çek yetkililer ile bir araya geldik.

Uzun yıllardır Prag’da yaşayan Bulgaristan asıllı  soydaş kardeşlerimizden Sayın Birhan Fahri Ali ve uzun yıllar yaşadığı Prag’ı ziyaret eden Bursa Gürsu Belediyesi İmar ve Şehircilik mühendisi  Sayın  Kahraman Ağabey Zincirkıran Büyükelçilğimizi  ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular.

Sizlere daha önceleri müjdesini verdiğimiz Kahve Kültürü Festivalimize az bir zaman kaldı.

T.C.Prag Büyükelçiliğimiz koordinasyonunda 11-19 Eylül 2021 tarihlerinde Prag’da düzenlenecek ilk TÜRK KAHVESİ KÜLTÜRÜ FESTİVALİnin hazırlıkları son sürat devam ediyor. 

Kısmet olursa bu festival kapsamında UNESCO tarafından tescil edilen milli zenliğinliğimiz kahvemizi ve dolayısı ile ülkemizi tanıtmaya çalışacağız. 

Bu çerçevede Prag’ın en prestijli golf kulüplerinden Beroun Golf Klübünden seçkin katılımcıların iştiraki ile golf turnuvaları, tadım ve tanıtım etkinlikleri düzenleyerek şehrin farklı noktalarında Türk kahvesi yaparak ücretsiz dağıtımı yapılacak. 

Bu festival kapsamında görev alacak gönüllülere ihtiyaç duymaktayız. 

İlgilenenlerin

prague@ticaret.gov.tr 

adresine e-posta göndermelerini rica ediyoruz.

Büyükelçiliğimizin konsolosluk şubesinde çalışan Muhammet Bozkurt kardeşimizin nikah törenine katıldık. Genç çifte mutluluklar diledik. Darısı tüm bekarların başına diyerek bu haftaki video sohbetimize son veriyor hepinize keyifli bir hafta sonu ve başarılarla dolu yeni bir hafta diliyorum.

Kalın sağlıcakla.

 



HABER VİDEOSU





Kaynak: YENİMEDYAGAZETESİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI