1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


ÇORUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ'NİN AÇIKLAMASI..
Tarih: 20-02-2021 12:31:48 Güncelleme: 08-04-2021 09:28:48 + -


Çorum Valisi Mustafa Çiftçi İskilipli Muhammed Atıf Efendi’nin ölümünün 95. Yıl dönümünde kabri başında anma törenine katılması sebebiyle, son günler de çeşitli çevrelerce kendisine yöneltilen eleştirilere karşı sosyal medya hesabından yaptığı iki ayrı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

facebook-paylas
Tarih: 20-02-2021 12:31

ÇORUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ'NİN AÇIKLAMASI..

Haber/Nurcan Kongur

 

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi İskilipli Muhammed Atıf Efendi’nin ölümünün 95. Yıl dönümünde kabri başında anma törenine katılması sebebiyle, son günler de çeşitli çevrelerce kendisine yöneltilen eleştirilere karşı sosyal medya hesabından; “Etkinlikte ki gayenin İskilipli Muhammed Atıf Efendi’yi  tartışmalı alandan ilmi alana çekmek, eserleri ve hayatıyla değerlendirmek, nihai hükmü aziz milletimizin vicdanına bırakmaktı” ifadesine yer verdiği ilk açıklamasında;

Kamuoyunun dikkatine !

“4 Şubat 2021 Perşembe günü şehadetinin 95. yılında kabri başında dua ettiğimiz ve fatiha okuduğumuz, akabince İskilip Ulu Camii’nde ruhuha okunan mevlid-i şerif ve hatmi şerifleri dualadığımız İskilipli Muhammed Atıf Efendi’yi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum.

1876-1926 yıllarında yaşayan ilim, aksiyon ve dava adamı M. Atıf Efendi’yi geçen yıl da (2020) Valiliğimiz, Çorum Belediye Başkanlığımız, Hitit Üniversitemiz ve Atıf-Der işbirliğiyle anmış ve bilimsel bir sempozyumda ilmi, içtimai ve siyasi yönleriyle ele almıştık. Gayemiz İskilipli M. Atıf Efendi’yi tartışmalı alandan ilmi alana çekmek, eserleri ve hayatıyla değerlendirmek, nihai hükmü aziz milletimizin vicdanına bırakmaktı. Bu yıl da düzenlemeyi düşündüğümüz sempozyumu pandemi nedeniyle gerçekleştiremedik, onun yerine bu yıl Atıf-Der’in organize ettiği şekliyle sade bir kabir ziyareti ve mevlid programıyla sınırlı tuttuk.

Tarih bir övgü ve sövgü kitabı değildir, tarih ibret alınmak içindir. Geçmişimizden ders çıkarmak, yapılan hataları tekrar etmemek, geçmişte yaşanan acıları yeniden yaşamamak için tarihten ders almamız gerekir. Biz de tam bu gerekçelerle geçen yıl sempozyum düzenledik, bu yılki anma etkinliğine katıldık.

27 Mayıs 1960 askeri darbesinden sonra şehit edilen Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’yu bu millet hiç unutmadı ve itibarları iade edildi, devlet töreniyle anıt mezarlarına nakli gerçekleştirildi. Yassıada Mahkemelerinin verdiği idam kararları milletimizin vicdanını yıllarca kanattı, adalet duygusunu örseledi. Şükürler olsun ki, aradan yıllar geçtikten sonra bu yanlış, devlet adına düzeltildi, milletin adamları şimdi huzur içinde ebedi istirahatgahlarında zalimlerle hesaplaşacakları günü bekliyorlar.

Düşünce dünyamızın yıldızlarından Merhum Nurettin Topçu’nun ifadesiyle, M. Atıf Efendi gibi Esad Erbili ve Müftü Ali Rıza Efendi de millete gözdağı vermek ve sindirmek için zulmen idam edilmişlerdir. Bu manada İskilipli Atıf Efendi yine merhum Necip Fazıl Kısakürek Üstadımızın ifadesiyle “son devrin din mazlumlarından” biridir ve bu sıfatla rahmetle anılmayı hak etmektedir.

Ben İskilip’te yaptığımız anmanın doğru olduğunu, haklı olduğunu, yapılması gerektiğini düşünüyor, ma’şeri vicdanda makes bulacağına can u gönülden inanıyorum.

Takdir milletimize aittir.”

 

Vali Mustafa Çiftçi etkinlik sonrası toplumun birçok kesiminden aldığı destek, gördüğü sevgi ve ilgiye karşı yayınladığı mesajında “gerçekleştirdiğimiz etkinlik miletimiz nezdinde bir karşılık bulmuş, kabul görmüştür” açıklamasında bulunarak şu ifadelere yer verdi;

TEŞEKKÜR !

Geçen hafta bir kısım yazılı, görsel ve internet medyasında, televizyonlarda aleyhimde yayımlanan haberler üzerine bana desteklerini ileten, telefonla arayan, mesaj atan, ziyaretime gelen Sayın Valilerime, Sayın Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Siyasi Partilerimizin Değerli Başkanlarına, Sendikalarımıza, Muhtarlarımıza, aile efradıma, arkadaşlarıma, dostlarıma, akrabalarıma, sivil toplum kuruluşlarımızın kıymetli temsilcilerine, Saygıdeğer Çorumlulara, daha önce görev yaptığım yerlerden arayıp moralimi, motivasyonumu tahkim eden değerli tanıdıklarıma, yurt içinden ve yurt dışından desteklerini, tebriklerini ileten aziz milletimizin kadirşinas fertlerine, basın mensuplarına ve isimlerini sayamayacağım her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Şunu bir kez daha gördüm ki, yaptığım çalışmalar, verdiğim emekler, gösterdiğim çabalar, çok şükür, hiç boşa gitmemiş. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz etkinlik milletimiz nezdinde bir karşılık bulmuş, kabul görmüştür. Aziz milletimiz sağduyu ve engin ferasetiyle her şeyi gayet güzel değerlendiriyor, ölçüp-biçiyor, herkese hakkını tastamam teslim ediyor.

Bu arada mazlum ve mağdur İskilipli Muhammed Atıf Efendi’yle ilgili yaptığımız anma programından dolayı değişik çevrelerden olumsuz bazı değerlendirmeler ve eleştiriler de aldığımı ifade etmeliyim. Bunları normal karşıladığımı da baştan söylemeliyim. “Serçeden korkan darı ekmez” demiş büyüklerimiz.

Ancak Hz. Mevlana’nın tabiriyle “Güneşe karşı gözlerini kapatan kişi sadece kendine karanlık etmiş olur.” Tarihi gerçekler ışığında İskilipli Muhammed Atıf Efendi milletin vicdanında suçsuzdur, hain değildir, Kuvay-ı Milliye’ye karşı değildir, İstiklal Savaşına katılanları fisebilillah mücahit olarak nitelendirmiştir, Anadolu hareketi aleyhine bildiri hazırlamamıştır, imzalamamıştır, İngiliz ve Yunanlılarla birlik olmamıştır.

Elbet bir gün hakikat güneşi doğacak ve Muhammed Atıf Efendi hakkında yapılan tezvirat def ü ref olacaktır. Yine ümit ediyorum ki, bir gün, itibarı iade edilecek ve milletimiz nezdindeki şerefli hatırası kıyamete kadar tertemiz yaşamaya devam edecektir.

 

 




Editör: NURCAN KONGUR



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI