1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...



UYAFA Geleceğin Yetenekli Futbolcularını Yetiştiriyor

UYAFA Kırsal kesimde yaşayan yetenekli erkek ve kız çocuklarımız için "Geleceğin için sağlıklı beslen, hareketli yaşa, toprağını işle ve suyunu israf etme!" projesi kapsamında, önemli bir kimlik ve misyon sahibi..

facebook-paylas
Güncelleme: 03-05-2021 00:42:33 Tarih: 02-05-2021 16:31

UYAFA Geleceğin Yetenekli Futbolcularını Yetiştiriyor

Haber / Nurcan Kongur

 

 

Kısa adı UYAFA olan Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi,

Kırsal kesimde yaşayan yetenekli erkek ve kız çocuklarımız için "Geleceğin için sağlıklı beslen, hareketli yaşa, toprağını işle ve suyunu israf etme!" projesi kapsamında, önemli bir kimlik ve misyon sahibi.

Anadolu Spor Akademisi 2008 yılında başladığı faaliyetlerine, 2018 yılında UYAFA adını almasıyla, yapısal ve kurumsal bir değişikliğe gitmiş ve bugünkü adıyla UYAFA olarak bu alanda çalışmalarını halen sürdürüyor.

UYAFA projesi-UYAFA CUP-UYAFA futbol okulu örgütlenmesi, organizasyonu ve işleyişi bakımından ciddi yatırımlar gerçekleştirmiş bazı örgütlenme ve eğitim modellemeleri geliştirerek bunun bir kısmını da hayatileştirmiş bir proje.

Bu projelere örnek teşkil edecek en önemli projelerini ise kırsal kesimde yaşayan yetenekli çocuklar için gerçekleştirmişler.

UYAFA  06-12 yaş grubu çocuklarına yönelik gerçekleştirdiği, eğitim formasyonu, eğitim yaklaşımı, eğitim içeriği ve eğitim uygulamalarını kapsayan eğitim yapılanması adı altında hayata geçirdiği takdir edilecek projesi ile de önem kazanıyor.

 

Başkan Özcan Şimşek UYAFA ‘nın misyon ve vizyonu, faaliyetleri ile gelecekte ki projelerini şu mesajıyla dile getiriyor.

 

“EN İYİ İŞİMİZ, ÇOCUKLARDIR!

Ülkemiz turizm, kültür ve tarih ülkesi olmanın yanında “ SPOR ÜLKESİ ”de olmalıdır bu bilinç ile hareketle 06-12 yaş gurubu lisan önceci çocuklarımız için ‘’Geleceğin için sağlıklı beslen, hareketli yaşa, toprağını işle ve suyunu israf etme’’ projesi kapsamında UYAFA projesini severek yapıyor, her gün bu projeye daha başka ne yenilik katabilirim diye çalışıyorum, araştırıyorum, okuyorum ve en önemlisi öğreniyorum.

Çocuklarda altın öğrenim çağı 08–10 yaş arasıdır ilkesinden yola çıkarak yeni yetenekleri projemize katmak için yaptığımız her spor etkinliğinde çocuklar oynarken eğlenme, öğrenme fırsatı bulabileceği öğrenirken sosyalleşe bileceği organizasyonlar düzenlemektir. Ben çocukları seviyorum ve bu nedenle hayatımı çocuklara adadım. UYAFA projesine de bu bilinçle başladık ve araştırmalarımda; yetenek, yeteneği geliştirme sürecine yanıt bulma, daha iyi eğitim verme, hedefe erken ulaşılır olma ve herkesin faydasına uygun olma gibi ihtiyaçları karşılama noktalarında hassas, bilinçli ve net çözümler üretmeyi hedefleyen bir ekip kurmaya çalıştım.

Bu hedefler doğrultusunda; Çocuklar sonuçlardan önemlidir ilkesi ile ilerlemekteyim. Bu slogan bana çalışmalarımda ışık olmakta, yol göstermekte ve yeni yetenekler bulma fırsat yakalayabilmekteyim.

Çocuklar ile çalışma süreci, hem zor hem de çok kolay, hem antrenörün / eğitmenin anladığı ve hem de kimsenin doğru olanı yapamadığı bir süreçtir. Ben bu süreçte teknik heyetime ve yönetimime güveniyorum. Bu süreci doğru ya da doğruya yakın bir şekilde yönetmek için tecrübemi, organizasyon uzmanlığımı UYAFA projelerinde paylaşmak, daha fazla çalışmama neden oluyor.

UYAFA projelerinde sporun yanında çocuklarımıza güvenilir gıda, sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili birebir eğitim verilecek. Çocukların doğasına çevresine olan sevgisini artırmak ve çevre bilincini oluşturmak aynı zamanda bu çevre bilincini yediden yetmişe aktarmak. Güzel çevre demek sağlıklı toplum demek yeşil kuşakların artırılması ile sağlığımız güven altına girecektir. Çocukların çevre ile iç içe olması ve çevrenin kötü şartlarına maruz olmamak adına temiz ve güzel çevrede nefes almalarını sağlamak, Suyu doğru kullanma tasarrufu sağlamak, Doğal varlıkları koruma bilinci, herkesin bir ağacı olsun bilinci gibi çalışmalar ve seminerler vermek. Buna doğa yürüyüşleri doğa bilinci ve çocukların doğayı tanımaları üzerine birçok etkinlik yapılacaktır. Spor yapan çocukların ailelerin de genelde sigara, içki ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların hiç biri olmayacaktır.

UYAFA projelerimizin daha fazla çocuğa ulaşmasının verdiği mutluluk, her geçen gün çocuklar adına öğrenilen her bir bilgi sadece ve sadece en iyi bildiğimiz işi yaptığımızın ödülü olacak. Çocuklar bizim umudumuzdur ve ümidimizdir, bu proje herkesindir ve hepimizindir. UYAFA projesi bir hayatı değil, bir çok hayatları doldurur.

Benim en iyi işim, çocuklardır!..

 

Başkan Özcan Şimşek mesajının son bölümünde çocuklara hitaben;

Çocuklar biliyorum çok sıkıldınız, çok daraldınız, inşallah pandemi kurallarına dikkat ederek, bu süreci geçirdikten sonra projelerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Devlet büyüklerimizin desteği ile hem ülkemiz hem de gençlerimiz için çok olumlu sonuçlar veren bir projeyi hayata geçirdik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun desteklerle bu günlere kadar geldik. Bu projemiz kamuoyunda çok dikkat çekmeye başladı. UYAFA yetenek avcıları projemizi Televizyon'da yayınlanacak bir projeye dönüştürmeyi düşünüyoruz, bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede projemiz daha çok ilgi görecek ve daha çok büyüyecektir kanaatindeyim." dedi.

 




Editör: Nurcan Kongur




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI