1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Fikret Geyik

facebook-paylas
Kadın olmak!
Tarih: 08-03-2022 14:56:00 Güncelleme: 08-03-2022 16:37:00


 

(Rabbim göğsümü genişlet, işimi kolaylaştır, dilimdeki düğümü çöz ki dediğimi anlasınlar. Taha 27,28)

Kadın olmak; Anne olmaktır, sevgili olmak, eş olmak, kız kardeş olmak ve bütün bunlara rağmen içindeki çocuğu korkmadan büyütmeye çalışmaktır.

Zordur kadın olmak her an kırılıverecekmiş gibi yaşamak! Herkesin yerine her şeyi düşünüyor olmak ama bir türlü anlaşılamamak! Onca kalabalığa rağmen anne olmak, eş olmak, herşey olmak, bir varlığıyla bin parçaya ayrılmak! Bütün bunların yanında içindeki çocuğun elinden tutup onu yaşatmak, hep bir şeyleri, birilerini toplamak zorunda kalmak! Güçsüzlükle suçlanmak ama zorlukta sığınılan liman olmaktır kadın olmak.

Kadın olmak; Hacer olmaktı. Issız çöllerde bir çift nemli göz olup, irmik irmik boğazında düğümlenen kelimeleri bir türlü telaffuz edememekti.

Kadın olmak; Asiye olmak Musa’lara kucak açmaktı. Sonra bağrından kopup nura çağıran yiğidine en evvel inanmaktı. Velev ki Firavunun zulmü yeryüzünü kaplasa da..

Kadın olmak; Gönül tezgahında nakış nakış erdemi dokumak. Kemal minberinde Meryemce iffetini yüreğinde taşımak.. İman ve irfan ikliminin en hoş esintileriyle ruhları okşamaktı ve dahi kadın olmak Meryem olmaktı.

Kadın olmak; Hatice olmaktı ve vefa tezgahında teslimiyet dokumaktı. Giderken ardında yokluğunda hüznü yaşayan buğulu müteessir yürekler bırakmaktı.

Kadın olmak; Aişece ilme vurulmak, Fatmaca yiğitler doğurmak, Zeynepce hüzne boğulmaktır.

Kadın olmak; Yağmur yüklü bir bulut olup, göz pınarlarından süzülen her damla yaşla, körelmiş yüreklere Rahman’ın rahmetini muştulamaktı.

Velhasıl Kelam: Dünyamızı güzelleştiren hayatımıza değer katan kadınlardır. Kadın kimdir? Kadın cennettir, kadın annedir, kadın sırttır, kadın ailedir, kadın kız çocuğudur, kadın zenginlikdir, kadın iffettir, kadın sığınılan limandır, kadın peygamberi doğuran anadır, kadın cennet ayakları altına serilendir, kadın toplumun öğretmeni ve eğitmenidir.

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI