1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Fikret Geyik

facebook-paylas
Toprak medeniyeti Hz. Adem
Tarih: 27-01-2022 10:49:00 Güncelleme: 27-01-2022 10:49:00


   Hz. Adem ilk yaratılan insandır, bütün insanlar onun soyundan türemiştir. Bu sebeple bu İslami kaynaklarda" ebul beşer "insanların atası olarak anılır. Ayrıca insanlara gönderilen Seçkin kişilerin yani peygamberlerin ilki olduğu için "Safiyullah" Allah tarafından seçilmiş kişi sıfatı ile de anılır.(Diyanet A.C.1)

   İnsan medeniyeti ilk olarak Adem'i (A.S) ile başlamıştır. Biz bu medeniyete Toprak medeniyeti diyoruz. Allahü Teala özel yaratılışındaki hikmeti kavramayan, kendilerinin ondan üstün olduklarını zanneden meleklere, yeryüzünde kendisine halifelik etmeye en layık varlığın insan olduğunu göstermek için bir ders verdi. Önce Adem'e varlıkların ismini öğretti, ardından meleklere hitap ederek bu isimleri saymalarını emretti. Melekler cevap veremediler ve hatalarını anlıyor seni tenzih ederiz!  Senin bize öğrettiğinden başka bizim bir bildiğimiz yoktur. En Kâmil ilim ve hikmet sahibi şüphesiz sensin."(Bakara 32)diyerek Allah'tan af dilediler."Allah Adem'e, Ey Adem! Bunların isimlerini onlara söyle! Buyurdu Adem onların isimlerini meleklere bildirince Allah, Size göklerde ve yerde akıl ve duyularla bilinmeyen (gayb) ancak ben bilirim;ayrıca sizin açığa vurduğunuz ve gizlediğiniz şeylerdir bilirim demedim mi?(Bakara 33)

         Allah Adem peygambere ilk dinin öğretilerini 10 suhuf (sayfa) olarak göndermiştir. Bazılarına göre Adem cahil okuma yazması olmayan biri değildi. Hele mağarada yaşayıp vahşi biri hiç değildi. Allah Adem peygambere 10 suhuf gönderirken ona okuma ve yazmayı da öğretti. İlk yazıyı da Adem peygamberle başladı. Tarihçilerin aksine ilk yazı Sümerler tarafından değil  Adem peygamberle başladı. Çünkü Allah gönderdiği suhiflarla Hz. Adem 'in çocukları Allah tarafından gönderilen bu ilahi emir ve yasaklara göre yetiştirilmişti. İlk defa tarımcılık ve hayvancılık Adem peygamber tarafından yapılmıştır. Adem'in çocukları da Habil hayvancık Kabil tarımla uğraşmışlardır. Adem peygamber ilk medeniyeti yanı toprak medeniyetini kurmuştur. Toprak medeniyeti iyiyi güzeli doğruyu, Ateş medeniyeti kötüyü fenayı şeri temsil eder. İlk medeniyet mücadelesi Adem ile Şeytan arasında olmuştur. Çünkü Adem topraktan yaratılmış Şeytan ise ateşten yaratılmıştı. Şeytana göre ateş topraktan üstündü. Allah meleklere ve iblise secde edin emrini verince iblis secde etmedi. Kendisine neden secde etmediği sorulunca 'Ben ondan hayırlıyım ben ondan üstünüm beni ateşten onu çamurdan yaratın" diyerek cinni ırkın indi ırktan üstün tuttu. O günden bugüne toprak medeniyetinin savaşıyla ateş medeniyetinin savaşı başlamış oldu. İlk ırkçı laik şeytan ile Adem'in savaşı başlamış oldu. Toprak medeniyeti hep insanların iyiye doğruya daha güzel sömürülmemiş hak ve adaletin olduğu insanların birbirini öldürmediği, kardeşçe yaşamak istedikleri bir dünya için mücadelenin adıdır. Ateş medeniyeti; Adem peygamberden bu yana insanların birbirini sömürdüğü insanları köleleştirdikleri, savaşlarla birbirlerini öldürdükleri atıkları atom bombalarıyla canlı ve cansız bütün varlıkların hayatlarını yok ettikleri dünya sömürü düzenin adıdır.Merhum İmam Humeyni En büyük Şeytanın ABD kerim olduğunu söylerdi. Bugün Ateş medeniyetini ABD ve Avrupa'nın başını çektiği Batı medeniyeti oluşturmaktadır.

         Velhasıl kelam: Adem peygambere ilk olarak düşman olan şeytandır. Şeytan tatile çıkmadı bugün onun yanında onun uşakları olanlar sözde hocalar ve sanatçı müsveddeleri Adem peygambere düşmanlık etmek için birbirleriyle yarışıyorlar.Kimi hoca müsveddeleri Adem peygambere baba bulma derdinde Unutmayın Allah şeytana mühlet verdiği için şeytan görevini yapıyor.Anlamadığım insan cinsinden olanların Adem peygambere düşmanlıklarını yapmaları.Ama hak batıl mücadelesi devam etmektedir. Hira dağının çocuklarıyla olimpiyus dağının çocuklarının mücadelesidir. Bu mücadelede Toprak medeniyeti Ateş medeniyetini yenecektir. Yeter ki biz inanalım üstün gelecek olanlar Allah taraftarlarıdır. Hak geldi Batıl zail oldu.





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI