1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Mirza Kayğaş / Siirt Anadolu Güvenlik Korucuları ve Gazi, Şehit Aileleri Fed. Şirvan İlçe Temsilcisi

facebook-paylas
Dünya Gazeteciler Günü neden kutlanıyor?
Tarih: 21-10-2021 17:26:00 Güncelleme: 21-10-2021 17:26:00


Değerli Dostlar,

Kıymetli Okuyucularım;

Güçlü bir demokrasinin temel taşı, halkın haber alma hakkının nüvesi olan, savaş ve doğal afetlerde insanların kaçtığı bölgeye gözü kapalı giden gazetecilerin Dünya Gazeteciler Günü neden kutlanıyor?

Gazetecilere ithaf edilen günlerden birisi olan Dünya Gazeteciler Günü, tüm dünyada her yıl 21 Ekim tarihinde kutlanıyor. Dünya Gazeteciler Günü neden kutlanıyor sorusunun cevabı olarak, ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860'ta ilk yayınını gerçekleştirmesidir.

Şeffaf, katılımcı ve demokratik bir toplumun oluşmasındaki en önemli ögelerden birisi gazeteciliktir. 

Gelişen dünyada insanların doğru bir şekilde haber edinme hakkı için tarafsız ve ilkeli bir tutumla fedakârca zor şartlar altında çalışan gazeteciler ve icra ettikleri meslek, demokrasinin olmazsa olmazlarındandır.

15 Temmuz gecesi de yönetimi ele geçirmeye çalışan şer odaklarına karşı gösterdikleri çaba ve üstlendikleri misyonla, medyamız milli irade ve demokrasinin yanında durarak hainlerin emellerine ulaşmasını engellemiştir. 

Toplumla yönetim arasında bağ kuran basının, sorumluluk bilinciyle, demokrasinin tecellisine, birlik ve beraberliğimizin devamlılığına katkısının sürmesi dileğiyle başta Yeni Medya Gazetesi sahibi Gazeteci Yazar, ABBİM İstanbul İl Temsilcisi Sayın Nurcan Kongur başta olmak üzere hassasiyetle görevlerini yerine getiren kamuoyunu, ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan ülkemizin değerli basın mensuplarımızın  21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, bugüne kadar kaybettiğimiz bütün basın mensuplarımıza da bu vesile ile rahmet ve minnetle anıyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

 

Mirza Kayğaş

Yeni Medya Gazetesi Köşe Yazarı

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI