1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Mirza Kayğaş / Siirt Anadolu Güvenlik Korucuları ve Gazi, Şehit Aileleri Fed. Şirvan İlçe Temsilcisi

facebook-paylas
BİR MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİ: ÇANAKKALE
Tarih: 18-03-2022 13:58:00 Güncelleme: 18-03-2022 14:00:00


 

Tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferi'dir. Çanakkale Savaşları, deniz ve karada olmak üzere iki aşamalı olmuştur.

Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları, savunma stratejileri bakımından eşsiz bir örnektir. İmkansızlıklar içinde büyük kahramanlıkların sergilendiği ve savaş içinde daha sonraki asırlara insanlık mesajları veren özelliklere sahiptir.

Çanakkale, Müslüman bir milletin değerlerine yapılan insafsız saldırıya karşı onurunu ve vatanını korumak üzere yola çıkan, barut kokusu altında bile er demli olmanın ne anlama geldiğini tarihe silinmez harflerle yazan bir ordunun destanıdır. 

Emsali nadir bir zaferle düşman ordularını bozguna uğratırken iman dolu göğüslerini hayâsız bir akına siper ederken o güne kadar aldıkları ahlak eğitimini, görgüsünü ve kültürünü bir kenara bırakmayan gençlerin destanıdır.

Allah yolunda din, iman, millet, vatan, bayrak uğrunda savaşırken, izzet ve şe refini korurken erdem ve faziletini de ayakta tutan kahramanların destanıdır.

UNUTMA; VATAN SAĞOLSUN DEYİP ŞEHADET ŞERBETİ İÇEN ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE AYAKTADIR BU VATAN.

Döneminin en çetin şartları karşısında adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. 

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. 

Yok edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilan etmiştir.

Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle Milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur.

İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşında bir hukuku olduğunu tüm insanlığa gösterilmiştir.

Çanakkale,  geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte  Millet olarak aramızdaki ihtilafları ortadan kaldırıp bir ve beraber olduğumuz zaman muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacağımızı gösteren bir nişandır. 

Bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıyacağımıza inanıyorum. 

Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz takdirde yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

UNUTMA TÜRKİYEM; Geçmişten günümüze yüzbinlerce polis, asker, güvenlik korucusu, öğretmen, memur, vatansever siviller şehitlik mertebesine ulaşarak vatanımız uğruna hayatlarını ortaya koymuş, ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi ve düşmanlar tarafından işgal edilmemesi uğruna şehit olmuşlardır. Bu yüce makama ulaşan şehitlerimiz sayesinde bugün bizler rahat bir şekilde hayatımızı devam ettirebiliyoruz.

18 Mart  Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükran ile anıyorum.  Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun.

Mirza KAYĞAŞ
Siirt Anadolu Güvenlik Korucuları ve Gazi, Şehit Aileleri Federasyonu Şirvan İlçe Temsilcisi

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI