1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Mirza Kayğaş / Siirt Anadolu Güvenlik Korucuları ve Gazi, Şehit Aileleri Fed. Şirvan İlçe Temsilcisi

facebook-paylas
DİYARBAKIR'IN "GAFFAR BABA'SI" KALBİMİZDE YAŞIYOR
Tarih: 24-01-2022 23:19:00 Güncelleme: 24-01-2022 23:19:00


 

Diyarbakır'da olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının sürdüğü 1997 yılında göreve başlayan, devlet ile millet arasında kurulan gönül bağının en kıymetli örneklerinden biri olan Ali Gaffar Okkan, kısa sürede sevilen bir isim olmayı başardı.

3310’dan bütün birimlere, ben Diyarbakır Emminet Müdürü Ali Gaffar Okkan. Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım! Anonsu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapan Efsane Ali Gaffar Okkan, zamanı ve enerjisinin büyük bölümünü Diyarbakır halkı için harcamıştı. 

Şehirde pek çok ilke imza atan Gaffar Okkan o kadar çok sevilmişti ki, yeni doğan bebeklere onun adı veriliyordu. 

Onun döneminde ilk defa kadın polisler sokakta görev aldı. Çocuk ve yaşlılar için devriye gezen araçlarda yine kadın polisler görevlendirildi.

İki otomobil alan Ali Gaffar Okkan, beyaz ve mavi renklere boyattığı otomobillerde 2'şer kadın polis görevlendirdi. Bir otomobil yürümekte zorlanan yaşlılara yardım ederken, diğer otomobil ise kaybolan çocukları toplayıp ailelerine teslim etti.

Gaffar Okkan, geceleri tebdili kıyafetle sık sık esnaf ziyaretinde bulunuyordu. Sokakta karşılaştığı vatandaşlara cep telefonu numarasını veren Okkan, zaman zaman yolda gördüğü yaşlıları da makam aracıyla evlerine bırakıyordu. Bu sayede halka sıkıntı ve taleplerini iletme fırsatı bulan Gaffar Okkan, Diyarbakırlıları sık sık makamında ağırladı.

Sokakta çalıştırılan çocukların sorunlarıyla yakından ilgilenen Okkan, çocukların ailelerine destek sunarak, onları eğitime kazandırdı.

Gençleri uyuşturucu şebekelerinden ve terör örgütlerinden uzak tutmak için spora yönlendiren Okkan, amatör spor kulüplerine de malzeme yardımında bulundu.

Şehirde vatandaşların güvenlik ve huzurunun sağlanması için yürüttüğü mesai ile birlikte, Diyarbakır'ın kritik noktalarına kurdurduğu kameralardan da gece geç saatlere kadar makam odasındaki dev ekranda sokaklardaki gelişmeleri takip ediyordu.

Diyarbakırspor'un 1'inci Lig'e (Süper Lig) yükselmesi için çaba sarf eden Ali Gaffar Okkan, bunun için yoğun mesaisi arasında bir kulüp yöneticisi gibi çaba gösterdi.

Yeşil kırmızılı ekibin sahasında oynadığı tüm maçları, sahaya çıkış tünelinin kapısından izleyip futbolcuların gol sevincine ortak olması nedeniyle taraftarın da gönlünü kazanan Okkan'a, tribünlerden maç öncesinde büyük sevgi gösterilerinde bulunuluyordu.

Diyarbakır'a ve Diyarbakırspor'a beslediği sevgiyi sık sık dile getiren Okkan, Diyarbakırspor'a katkılarından dolayı dönemin yönetimi tarafından kulübün "onursal başkanı" ilan edildi.

Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 tarihinde saat 17.40 sularında makamından çıkarak valilik binasına doğru seyir halindeyken, Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda pusuya düşürüldüğü silahlı saldırıda şehit oldu.

Hain saldırıda, Okkan ile birlikte, polis memurları Sabri Kün, Mehmet Kamalı, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy ve Atilla Durmuş da şehit oldu.

49 yaşında şehit olan Gaffar Okkan evli ve 2 çocuk babasıydı.

Emniyet Müdürü Okkan'ın şehit edilmesi, Diyarbakır halkında da büyük bir üzüntüye neden oldu. Okkan'ın cenazesinin memleketine uğurlanacağı gün şehirde birçok esnaf kepenk kapattı, sokaklarda binlerce insanın katıldığı protesto yürüyüşleri düzenlendi. Diyarbakır'dan yüzlerce kişi cenazeyle birlikte Hendek ilçesine gitti, mezarın başında saf tuttu. 

Şehit Ali Gaffar Okkan sapına kadar Diyarbakırlı, sapına kadar devlet adamıydı. Başarılı meslek yaşamında örnek olan ülkemizin yetiştirdiği önemli bir değerdir. Vatan ve millet aşkıyla yürüttüğü mesleğinde, her yerde halkın gönlüne taht kurmuştur. Ülkemiz için çok büyük bir kayıp. Değeri biçilmeyecek insanlardan biri. 

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memurumuzun şehit edilişlerinin 21.yılında minnetle rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun...

 

Mirza KAYĞAŞ





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI