1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nevzat Aksoy

facebook-paylas
FARKINDALIK TÜM ZAMANI KUŞATMALI
Tarih: 24-10-2021 13:24:00 Güncelleme: 24-10-2021 13:24:00


     

Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlıyorum.

         

        Keşke insanlar, devletler, herhangi bir tehlike ve musibete maruz kaldıklarındaki insiyatifleri geçen zaman diliminde de ve hayatımızın her safhasında da daimi bir hassasiyetle teyakkuzda olup, sürdürebilme erdemi ve bilincine de sahip olabilse?

       Toplumsal hayatın insanlara, ve devlete verdiği sorumluluk tehlike çanlarının uyarıları ile var olmamıştır. İnsanoğlunun ve devletlerin kurulmasıyla var olan değerler, sadece menfaatlar ve çekişmelerle arka plana atılmıştır.

Halbuki zamanın, bilincin ve önlemin, öncesi ve sonrası yoktur.Vakit nakittir atasözünde olduğu gibi, boşuna giden zamanın değerlerine ve sorumluluk duygusuna hakim olan insanlar ve devletler zamana esir olmayıp, daima zamanın getirdiği senaryolara hazırlıklı ve bilinçli bir kitle olabilmelidir.

      İşte bu gün boğuşmakta olduğumuz küresel salgın ve musibet Çindeki bazı insanların pisliği ve devletin ihmalkarlığı, bu hastalığa prim verip, ulusal devletlere yayılmasına adeta davetiye çıkarmıştır.Pislikten maraz doğar sözüyle Çin’de her türlü hayvanın yenmesi ve hayvanlara yapılan işkence hak katında kabul görmeyip, bir tufan olarak insanlığın karşısına çıkmıştır. Adeta bu musibet insanlığa bir uyarı vermektedir.

      Gramla önlem kiloyla tedaviden daha iyidir.Şimdi dünyadaki devletler, ve insanlar kendilerini sorgulama zamanı.Devletler adalet ve sorumluluk duygusunu canlı tutarak daima tetikte olmaları; insanlar ise ahlak ve vicdanlarının gölgesinden ayrılmayarak insanlığa hizmet etmeleri tek gaye olmalıdır.

      Bizler için tedbirlere uymak bir zorunluluk değil, bir insanlık gereğidir. Allah’ın rahmeti devamlı gazabından büyüktür hadisini hatırlatır; ne olursan ol önce nefsinin öğretmeni, vicdanının öğrencisi ol.Bu hadisler ve anlamlı sözlerin ışığında tüm insanlığa hakka ve adalete varabilme farkındalığına ulaşabilme şuurunu temenni ederek, tüm okuyucularımıza hayırlı pazarlar diliyoruz.

 

Saygı ve sevgilerimle

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI