1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nevzat Aksoy

facebook-paylas
İNSANLIK DEFORMASYONA UĞRAMANIN BEDELİNİ ÖDÜYOR
Tarih: 17-08-2022 14:07:00 Güncelleme: 17-08-2022 14:07:00


         

       Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlıyorum. İnsanlık gözünü dünyaya ilk açısından, günümüze kadar geçen her evresinde zaman ve mekan içersinde Cenab-ı Allah’ın insanlara ahiret yolculuğundaki sınavın zamanla sınırlı bir yaşamın adeta bir öyküsünü yaşıyoruz. Her bir öykünün, mutlu ve mutsuz bir sonu olduğu gibi, insanlığında her ne kadar uzun gözükse de, maalesef her bir saniyesinde bile her gün biraz daha bizleri ebedi hayatın son durağına yaklaştırmaktadır.

       Adeta sınavın başlama düdüğüyle, temiz bir yaşam sayfası ve bu yaşam serüveninde ebedi imtihanın şekillenmesindeki bizim vereceğimiz olumlu ve olumsuz ameller, ahiret dünyamızın hasadı olacaktır.

Tabi ki insanlık bu yaşam maratonunda ne ekerse, ne yazık ki ebedi dünyada onu biçecektir.Her bir insanın yaşamla birlikte kendisine sunulan hayatın rengimi ve seyrini, genelde insanlık tayin edecektir.

        Artık sınav başlamış bize emanet edilen temiz bir yaşam, noksansız bir bedenle ahiret dünyamızın karne notunu belirlemede adeta ecel terleri dökmekteyiz. Ebedi dünyanın dehşet verici sınavını hakkıyla verme çabası içinde olanlarımız olduğu gibi,maalesef dünyevi zevk ve sefanın gaflet uykusundan uyanamamış insanlarımız da bulunmaktadır.Bu çetin sınavın idrakında olan insanlık,yaşamın her evresine güzellikler katarak, kendisine sunulan bu hayatın, son rötuşlarını şekillendirirken; bunun idrakında olmayan insanlar da bize temiz olarak emanet edilen hayat ve yaşamları, noksansız bedenleriyle, kötülük ve zalimlikleriyle, Cenab-ı Allah’ın verdiği emanete ihanet ederek,toplumu ve insanlığı deformasyona uğratmaya model olmaktadırlar.

      Bizler her zaman hata ve yanlışlarımızı, bizden bağımsız dış etken ve olaylara bağlamaktayız. Halbuki insanlar hatayı kendisinde araması lazım. Çünkü dünyamıza kötülükte, iyilikte,kendiliğinden gelmedi.Dünyaya iyiliği de, kötülüğü de biz yaydık. Dünya her bir bireyin iç dünyasına boyanmıştır. İnsanlar bu dünyada hangi duyguları beslerse o duygu topluma ve dünyaya hakim olur.

      Evet değerli okuyucularımız, imtihanımız devam ediyor. Bizi imtihan eden yaradanımız, sınava tabii tutulan biz, bu yaşam öykümüzün mutlu ve mutsuz son yazgısını şekillendirmede rol alan amellerimiz, ceza ve ödül vermenin sahibi Cenab-ı Allahtır.





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI