1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nevzat Aksoy

facebook-paylas
İNSANLAR, LİDERLER, BULAŞICI BİR İYİMSERLİĞE SAHİP OLMALIDIR
Tarih: 08-02-2022 00:53:00 Güncelleme: 08-02-2022 00:53:00


 

Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlamak istiyorum.

Yıllarca yaşadığımız hayattan çok, birbirimize karşı beslediğimiz duyguların olumlu olumsuz çatışmaların denklemiyle bir ömrü heba ettik ve birbirimizi yıprattık.

İyimserliğin eninde sonunda kaba ve kötü düşüncelere sahip olan insanlara galip geldiği dünyamız ve hayatımızda vazgeçemeyeceğimiz birer silahımız, sonuca ve mutluluğa yelken açan bir önceliğimiz olması gerekir.

Çünkü hepimiz biliyor, ve idrak ediyoruz ki kötülük dünyamıza,yaşantımıza, duygu ve düşüncelerimize yakışmıyor. Yakışmayan bir duyguyu salt bir çıkara tasarruf etmek, dünyaya ve insanlara gözü kapalı olmak demektir.

İnsanlığa ve dünyaya iyimserlik tohumunu ekmeden, hasadımızın bereketli duygu ve düşüncelerini toplayamayız. Birbirimize karşı sorumluluklarımızın bilincinde olan bireyler olarak, iyimserlik ve güzel duygularımızı, bir güneş gibi yayarak insanların kötü duygu ve düşüncelerine birer aşı olmalıyız. Dünya da kötülük ve zalimlik olduğu müddetçe, gönüller ve sevinçler hep yarım kalacak, var olan kıymet ve güzellikler kötü düşünce ve duygular ikliminde uğraşmaktan heba olup gidecektir.

Madem ki biz dünyaya yaşamak için geldik, bir gayemiz, bir sorumluluğumuz, ebedi hayatın sınavını verirken, birbirimize ve dünyaya,neden artı düşünceler beslemek yerine eksi düşünceleri tercih edelim.  

Dünyanın ve insan yaşamlarının bir nevi makus talihini belirlemede etkin rol alan liderlerde iyimser bir tutum ve anlayışla, hizmet ve adalette kararlı ve istikrarlı bir politika uygulayarak kötülüğün sosyal hayatımızdaki tesirini azaltarak, olumlu düşüncelere meyillendirebilir.

Kısacası etki ve tepkinin bir sonucu olarak yaşantılar, şekillenecek ne ekersen onu biçersin atasözüyle belirttiği gibi yaşantımızın ve sosyal duygu ve davranışlarımızın sermayesi bizimle şekillenecek, biz içimizde hangi duyguları beslersek o duygulara hizmet etmekten kendimizi alıkoyamayacağız.

Dünyamızın baharı da, cehennemi de bizlerin duygu ve düşüncelerimizin merkezinden geçmektedir. Neden kendi duygu ve düşüncelerimize iyimserlik startını vermeyelim.

 

 Saygı ve sevgilerimle

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI