1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nevzat Aksoy

facebook-paylas
NORMAL HAYATA YELKEN AÇARKEN, KÖTÜ SAPLANTILAR ROTAMIZI DEĞİŞTİRMESİN
Tarih: 07-08-2021 19:58:00 Güncelleme: 07-08-2021 19:58:00


 

Değerli okuyucularımız yeni bir güne merhaba diyerek yazıma başlamak istiyorum.

Değerli arkadaşlar bakınız az önce aldığımız nefes gibi, dünü de geride bıraktık. Geriye bakıp geri zamanın bizlere bıraktığı tahribat ve kötü düşüncelerle boğuşup, kendimizi ve pisikolojimizi bozmanın yanında, zamanımızı çalmak akıntıya kürek çekmek gibidir.

 Evet salgının şiddetini en fazla hayatımızda hissettiğimiz, yaşamlarımızı rehin alan ve bizleri evlere hapseden sıkıntı ve çaresizliği hep birlikte yaşadık. Bir ders alma yönünde halen de bir sınavdayız. Sınavımız bitmediği gibi hayat serüvenimizde devam ediyor.

Peki şimdi ne yapmalıyız? Son günlerdeki vaka ve istatistik rakamsal verilerin yukarıya doğru bir ivme kazanması, geriye demir atmamızı mı gerektirir?

Hayır hayat devam ediyor, yaşam geride olmadığı gibi, rakamsal verilerde bizleri hayatımızda olumsuz düşünce ve senaryolara itip bizlere çelme takmasın. Evet geleceği ve hayatımızı satın almak bugünlerden geçer. Bizler pandeminin ağır ve en yüksek tansiyonlarda bizim hayatlarımızı felç ettiği zaman diliminde birer tecrübe yaşadık. Bu tecrübe bizim normal yaşama merhaba deyip, hayat akışımızı ileriye doğru götüren bir hayat reçetesi ve kendimize de inanmanın bir dayanağı olması lazım.

    Değerli arkadaşlar hani hatırlarsanız diğer yazılarımda bahsetmiştim. Hayat insanların cesaret ve inancıyla daralır ve genişler. Bizler hayatı bir engel olarak değil, cesaret ve inancımızın hayatlarımıza adeta bir ateşleme fitili gibi bir heyecan katıp yarınlara tedbiri elden bırakmadan, kendi o halimizi uygulayarak hayat akışımızı ileriye doğru bir trendle sürdürebiliriz.

Evet değerli arkadaşlar, salgının hayatımıza ve dünyamıza girdiği süreçten, şimdiki normale adım attığımız süreye kadar gerek sağlık bakanımız, sağlık bilim kurulu üyelerimiz, Cumhurbaşkanımız, bilim adamlarımızın ivedilikle salgın için kural ve ikazlarını hep birlikte gördük ve uygulama için birer sorumluluk taşıdığımızın bilincine vardık. Şimdi artık normalle başlayan hayatımızın sınavını vermek için aldığımız ders ve tecrübeleri pratik hayata uygulayarak yolumuza ve hayatımıza devam etmek için bir çaba ve kararlılıkta olmalıyız.

     Değerli insanlar bunu unutmamak gerekir. Kendi rotasını bilmeyen bir kaptana hiçbir rüzgar yardım edemez. Bu salgından kurtulmak içinde kendisine inanmayan bir insanlığı da hiç bir şey çare olamaz.

 

 Saygı ve sevgilerimle





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI