1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nevzat Aksoy

facebook-paylas
RUHU VE BEDENİYLE İNSANLIK DÜNYAYA VE GÜZELLİKLERE ADETA MÜSİLAJ SAÇIYOR
Tarih: 15-05-2022 03:11:00 Güncelleme: 15-05-2022 03:40:00


     

 İyilikler ile kötülükler arasındaki savaşı ne yazık ki kötülük ve çirkinliklerin baş müsebbibi olan insanlık, kötülüğü seçerek dünyaya ve iyiliğe meydan okuma bayrağını ve üstünlüğünü ele geçirdi.

          İnsanlığımızı çepeçevre saran bu kötü müsilaj salyası bedenimizi ve ruhumuza öyle işlemiş ki, artık insanlığımız bu kirli hastalıktan kurtulma umudunu kaybetti. Masmavi gökyüzü karanlığa; insanlık arasındaki dialog kibire, kötülük ve çirkinliğe gebe kaldı. Pırıl pırıl, dünya, doğa ve insanlığa bakış açımız, karanlık ve çirkinliğe büründü. Kimse kimsenin hayrını istemez, kardeşin kardeşe, babanın evlatlara, evlatların anne ve babaya karşı saygı ve sevgisi maalesef eskilerde kaldı. Tabi ki ailede sevgi, saygı, ve merhametin kalmadığı bir bir toplum ve dünya nasibini almaz mı? Elbette ki bu aile içindeki birincil davranışlar, komşuluk, arkadaşlık ve akrabalık münasebetlerine dalgalar halinde yayılarak, içlerindeki kirlenmiş birikmiş nefret ve çirkinlikleri kusarak dünya ve tabiatta bundan nasibini almaktadır.

          Bugün dünyada ve ülkemizde, okyanus ve denizlerimizin, aşırı müsilaja, doğa ve tabiatın aşırı kirlenme ve hor bir şekilde bir muameleyle karşılaşması, kirlenen bir insanlık iç dünyasının, artık taşıyamayacak bir duruma gelip, etrafını da kirletmesidir. Evet değerli okuyucular, bizim yaşadığımız hayat maalesef iz düşüm bir hayat. İnsanlık olarak bedenimiz ve ruhumuz eski orjinalliğini kaybettiği için dünyaya ve insanlara bakış açımız eski tat ve lezzeti vermiyor. Beş duyu organımız artık iflas etmiş iyilik ve kötülüğe oldukça duyarsızız bir vaziyet arz etmektedir. İç dünyamız bu kirlenme ve kararan kalplerimiz sayesinde,doğal olarak görevini yapamaz hale geldiği için taklidi bir yaşam serüveniyle, hayatlarımız tat ve lezzetlerin farkına varmadan, anlamsız ve manasız bir ömrü tüketiveriyor ve tüketmeye de devam etmektedir.

        Günler, haftalar, aylar, yıllar o kadar hızlı geçiyor ki bunun farkında bile değiliz. Sevinçte ve tasada gerçek duygularımızı yaşayamıyoruz.

Sevdiklerimiz, en yakınlarımız, ve arkadaşlarımızı kaybediyoruz, fakat gerçek anlamda üzüntü, yanma, ve gözyaşı dökemiyoruz. Sanki hiçbir şey olmamış, yaşanmamış olarak ertesi gün hayatlarımıza tekrar devam ediyoruz. Bunun akabinde düğün, kutlama, başarı ve hayatlarımızın sevinç anlarında, birer bir yabancı içten ve samimi bir istenç ve kutlama dileklerinden oldukça uzağız.Sadece ağızların tastik ettiği, fakat kalplerin aynı duygu ve iyi niyeti taktik etmediği bir yaşamı maalesef her birlikte yaşıyoruz. Artık insanlık kokusu bizden gelmiyor. Maalesef değerli okuyucularımız dünya insanlığın iç dünyasının rengine boyandı.

Bugün insanlık iç dünyasında beslediği kötülük ve zalimliği dünyaya ve insanlığa salıverdi.

Bugün öz kardeşine bir parça ekmeği veremeyen bir insanlık, ülkeye ve dünya insanına bir şey verebilir mi?

Değerli okuyucularımız biz kendimizi, kararan vicdan ve merhametimizi düzeltmedikce bu kirlenme ve duyarsızlık devam edecektir.

Acı duyabiliyorsan, canlısın. Başkalarının acısını duyabiliyorsan, insansın..

Erdemini tekrar yaşadığımız ve hissettiğimiz zaman bu kirlilik ve gerçek tavımıza geleceğiz.

Saygı ve sevgilerimle





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI