1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nurcan KONGUR / YeniMedyaGazetesi Sahibi |Gazeteci|Yazar|Şair

facebook-paylas
BARIŞ PINARI HAREKATI VE SURİYE GERÇEĞİ..
Tarih: 18-02-2021 00:21:00 Güncelleme: 21-10-2023 10:22:00


Bir yanda her an patlamaya hazır bir bomba gibi bekleyen İsrail, Filistin, Irak, Iran karmaşası diğer yanda Arap ülkelerinin varlığı ile birlikte yüzyüze geldiğimiz sınır komşumuz Suriye gerçeği..

Suriye adeta Ortadoğu'nun bataklığıdır diyebiliriz.. Buradaki terör grupları başta ABD olmak üzere Avrupa'da ki çeşitli ülkeler tarafından askeri eğitim, çeşitli lojistik ve silah desteği sağlanarak Türkiye' ye karşı kullanılmak üzere desteklenmektedir.

Yıllar içerisinde gördük ki Suriye sorunu içinden çıkılmaz bir hal alarak ucu Türkiye'nin sınır güvenliğine kadar dayanmıștır.

Türkiye yıllar boyu NATO da, AB de de tüm dünya ülkelerine, sınır güvenliğinin tehlike altında olduğunu, özellikle ABD nin ve AB ülkelerinin terör gruplarına destek vermemesi gerektiğini her platformda defalarca dile getirmiş ve Suriye sorununun sadece Türkiye'nin değil dünyanın da sorunu olduğu, burada oluşturulması gereken istikrarın Ortadoğu barışına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet edeceği gerçeğini dile getirmiştir.

Türkiye Sınır güvenliği başta olmak üzere sınırında terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyerek toprak güvenliğini sağlamak, PKK/PYD nin Suriye'de sözde bir devlet kurmasına engel olmak için Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak, bölgedeki YPG/PKK - PYD ve DEAȘ gibi terör gruplarının sınır ötesinden Türkiye'ye kışkırtıcı şekilde taciz ateşiyle saldırılarda bulunmalarına bir son vermek ve bu terör gruplarından her halükarda zulüm gören Arap, Kürt, Türkmen halklarının can ve mal güvenliğini sağlamak üzere nihayetinde Barış Pınarı Harekatına gelinmiştir..

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı derken şimdi de Barış Pınarı Harekatıyla Mehmetçiklerimiz tüm hücreleriyle birlikte Suriye'nin kuzeyinden giriş yapmıştır.

Dünya ülkelerinin kabul ettiği bir gerçek vardır ki o da Türk Silahlı Kuvvetleri/TSK' nın gücüdür.. Bu güç nedir dersek TSK nın düzenli bir sistemle, uluslararası hukuk çerçevesinde (belki de hiç bir milletin sahip olmadığı imanla şahlanan) büyük ve disiplinli bir askeri güce sahip olmasıdır.. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücü ortada lakin konu Suriye olunca temkinli ve tedbirli olmak gerekiyor. Türkiye düşmanları Suriye bataklığına giren Türkiye'nin bu cehennemde yokolması için gerek Suriye topraklarında gerekse Türkiye sınırları içinde ve dışında zayiata uğrayıp güç kaybetmesi için her şekilde ekonomik, askeri, siyasi, sosyal, toplumsal, sanal bir çok alanda var güçleriyle saldırıya geçmişlerdir.

Hükümetimiz belirlediği stratejik yol haritasıyla bu topraklarda başta ülkemizin güvenliği olmak üzere, Ortadoğu'yu kapsayacak barış ve güveni inşa ederek Barış Pınarı Harekatını neticelendirmelidir.

Gerekiyorsa Suriye topraklarında Türkiye'ye karşı tehditlerin kalıcı olarak ortadan kaldırılmasına yönelik stratejiyle Ortadoğu'nun barışını sağlayan tek güç olarak bu topraklarda kalıcı bir güç tesis etmekten de geri durmamalıdır.

Ortadoğu'nun bugün geldiği çıkmaz noktada şüphesiz ki Türkiye kilit ülke konumundadır. Suriye'de Barış Pınarı Harekatıyla Türkiye dünya ülkelerinin hangileriyle yoluna devam edeceğinin yol haritasını da ayrıca belirleyecektir.

Suriye Barış Pınarı Harekatı Ortadoğu'nun stratejik önemine binaen, dolayısıyla dünyanın geleceğine dair yeni oluşumların da fitilini ateşleyecektir. Türkiye bu konjonktür içinde belki de dünyanın yeni lideri olma yolunda önemli bir misyon üstlenecektir..

Siyasi görüşümüz ve dini inancımız ne olursa olsun vakit devletimizin yanında olma vaktidir. Türkiye barış yanlısı bir ülke olduğunu her durumda tüm dünyaya ispatlamıştır. Lakin Suriye'ye müdahale noktasında sabırlar tükenmiş ve son raddeye gelinmiştir.. Topraklarımızın güvenliği devletimizin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Emniyet Teşkilatı tarafından hat safhada sağlanmaktadır. Güvenliğimiz engel olunamaz bir önem arzetmektedir. Kimsenin şüphesi olmasın ki Türk devleti ülke sınırları içinde olduğu kadar, sınırları dışına da müdahale edecek güce sahiptir.

Devletimiz Barış Pınarı Harekatıyla "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe "..

diyerek son sözünü söylemiştir..

Bu ordu Șanlı bir Milletin içinden doğan, İslam sancağının son ordusu olan, Şanlı Türk Ordusudur.

Rabbim güvenlik güçlerimizi, Mehmetçiklerimizi korusun..

Sefer Bizim zafer Allah' ındır..

Dua ve Saygılarımla

Nurcan KONGUR

11.10.2019

 

(Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz.)





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI