1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nurcan KONGUR / YeniMedyaGazetesi Sahibi |Gazeteci|Yazar|Şair

facebook-paylas
YENİDEN REFAH PARTİSİ MALTEPE İLÇE BAŞKANI EROL KARAKOÇ-RÖPORTAJ.. “Seçim zamanı değil geçim zamanı” vatandaşımızı dinliyoruz.
Tarih: 07-03-2022 19:51:00 Güncelleme: 14-06-2022 11:33:00


YOUTUBE VİDEOLU Röportaj - Özel haber / Hazırlayan Nurcan Kongur

 

*Başlarken..

Değerli Okuyucularım,

Yeniden Refah Partisi Maltepe İlçe Başkanı Erol Karakoç Beyefendi ile gerçekleştirdiğim röportajım belki biraz uzunca olabilir ancak sonuna kadar okumanızı naçizane tavsiye ediyorum.

Toplumun genelinde o hep dile getirilen, istenen, arzu edilen ancak maalesef ki hiçbir zaman toplumun bu beklentisine cevap veremeyen bir gerçek var.

Nedir? O gerçek diye sorsanız!  

Nezaket çerçevesinde siyaset yapmak derim.

Bir başka deyişle.

Nezaket diliyle siyaset yapmak diye bir şey var mı? diye sorsalar.

Vereceğim cevap.

İlk aklıma gelen isim Erol Karakoç Başkan olurdu.

Yaşadığı bir anısıyla beraber adım attığı ve hiç anlamadığım bir alandı dediği aktif siyaset hayatını, sorumlu olduğu alanı gereği önce Maltepe sonra Yeniden Refah Partisi adına Türkiye vatandaşlarına hizmet etme arzusuna yönelik, aktif siyasi çalışmalarını anlatırken işte bu nezaket dilini bırakmadan siyaset yaptığını kurduğu cümleleriyle ve zaman zaman da nükteli anlatımlarıyla o kadar güzel ifade etti ki.

Üslubu bana merhum Necmettin Erbakan Hocayı anımsattı.

Necmettin Erbakan Hocanın bıraktığı yerden siyasete devam ederken, kırmadan incitmeden, evrensel bir boyutta kitlelerin ihtiyacına cevap verecek nitelikte, içtenlikle, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkta, siyasetin o hep özlemini çektiğimiz birleştirici üslubunun seçim vaatlerinin ışığında şekillenip, ortaya çıkan projeler ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.

Bana göre "Nasıl ki devlet adamı olmak önce Vatanını, önce Milletini sevmekle başlıyorsa, siyasetçi olmak da böyledir. İyi bir siyasetçi olmak demek öncelikle Vatanını, Milletini sevmek demektir."

Yeniden Refah Partisi Maltepe İlçe Başkanı Sayın Erol Karakoç Beyefendiye Saygılarımla..

Nurcan Kongur

VİDEOMU İZLEYİNİZ

 

Soru: Yeniden Refah Partisi Maltepe İlçe Başkanı Erol Karakoç kimdir? Kendinizden bahseder misiniz?

Erol Karakoç: Ardahan Göle Çardaklı Köyünden Hacı Mustafa sülalesinden Şakir Karakoç’un oğluyum. Erzurum İHL mezunuyum 5 evladım bir torunum var. Sevdalısı olduğum Maltepe ilçesinin Zümrütevler Mahallesinde ikamet ediyorum. 17 Mart 2019 tarihinde kurulan Yeniden Refah Partisi Maltepe İlçe teşkilatı kurucu üyesi ve ilçe Başkanı olarak görev yapıyorum.

 

Soru: Kongreniz sonrası ilçe teşkilatınızı tüm kademeleri ile oluşturulma sürecinde nasıl bir yöntem belirlediniz? Belli kriterleriniz var mı?

Erol Karakoç: Elbette ki var. Biz zaten14 Kasım 2021 yılında kongremizi gerçekleştirdikten sonra teşkilatımızı kurma aşamasına girdik. İlçe teşkilatımızı kurarken mutlaka davaya ve bu partiye gönül vermiş insanlarla yola çıkmayı düşündük, bir de milli görüşlü kardeşlerimizle yola çıkmayı tercih ettik. Bu strateji ile bir yol haritası belirledik.

Yol haritasında milli görüşçü ruhlu kardeşlerimizi tercih etmek fikrine vardık. Milli görüşçü dediğimiz zaman, yani tamamen Hakkı üstün tutan bir vasfa sahip olan, ferasetli, dirayetli, nefis tezkiyesini almış insan demektir. Tabii çok ünlü, eğitimli, yüksek diplomalı insanlar da vardır. Bize inanan bizim davamızda şuurlu olan kişilerle yola çıkmayı tercih ettik. Bu ilkemiz ışığında 20 asil 20 yedekle yönetimimizi oluşturarak yolumuza devam etme kararı aldık.

Soru: Parti'nizin eski yönetici ve emektarları ile ilgili yeni sürece katma adına neler yapmayı düşünüyorsunuz? Böyle bir çalışmanız var mı?

Erol Karakoç: Olmaz mı? Biz zaten beraberiz kendileriyle çalışıyoruz, onların geçmiş dönem de yaptıkları hizmetlerinden dolayı ilçe başkanımız olsun, diğer teşkilatlara emek veren bütün isimsiz kahramanlarımız olsun şahsınız huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Hele ki bizim felsefemiz de şu vardır, “bir tuğla üzerine tuğlayı koyanlardan, emek verenlerden Allah razı olsun.” Onlar arzu ettikleri zaman yönetimimize katılırlar. Zaten irtibat halindeyiz. Birlikte çalışmaya devam ediyoruz.

 

Soru: Malum Maltepe İstanbul'un en güzel ilçelerinden bu bağlamda sosyoekonomik ve sosyokültürel hayata dair Maltepe için hedefleriniz nelerdir?

Erol Karakoç: Maltepe’ye Erol Karakoç olarak sevdalıyım. Bir insan sevdalı olduğu birisine sevdası için düşünün neler yapmaz. Ben Maltepe sevdalısı olarak bütün gayretimi bütün çabalarımı ferasetim ve dirayetimle Maltepe’ye sarf edeceğimi burada söylemek istiyorum. Aslında Maltepe’yi şu ana kadar kaderine terk edilmiş bir ilçe olarak görüyorum. Maltepe’de biz önce insan yetiştireceğiz sonra da ürün yetiştireceğiz. Genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ın da dediği gibi biz ülke yönetimine geldiğimiz zaman insanların sırtına vergiyi yükleyerek faizlerle, zamlarla değil, yerli ve milli kaynaklarımızı harekete geçirip üretim yaparaktan bunu gerçekleştireceğiz.

Maltepe de daha çok eksikler var. Nedir o eksikler derseniz?

Çocuklarımız ve aileleri için tamamen vakit geçirebilecekleri güvenli sosyal alanlar oluşturmalıyız. Mesela güvenli derken eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, anneler çocuklarıyla parka gidiyor. Orada kamera sistemi yok hazır acil butonları yok, şimdi orda tamamen tedirgin bir şekilde oturuyor ama böyle kameranın takip ettiğini görürse ya da hazır acil butonları olduğunu gördüğü zaman kardeşlerimiz kendini daha güvende hisseder, çocuklarımıza da orada yanlış bir harekette bulunacak insanlara da caydırıcı bir etki oluşturur. Daha güvenli bir sosyal alanımız olacak.

Ayrıca Maltepe nin bir ormanlık alanı var. Kaderine terk edilmiş insanlar orada alkol vs. içiyor, Başıbüyük ormanına çıktığınız zaman rezalet bir durumda kaderine terk edilmiş sahipsiz bir yer sanki. Biz oraları ele alacağız, ıslah edeceğiz. Sosyal bir alan düzenleyerek o bölgeyi insanımızın hizmetine kazandıracağız .

Maltepe’linin üzerinden alınan çöp vergisini kaldıracağız. Maltepe ilçesinde toplanan geri dönüşüm atıklarından elde edilen geliri Maltepe’linin hizmetine sunacağız. Böyle projelerimiz var. İnşallah Cenab ı Allah bize nasip eder ve halkımıza o hizmetleri sunarız.  Çok güzel büyük hayallerimiz var. Genel başkanımız Dr Fatih Erbakan İstanbul'u Türkiye’yi, bizim de Maltepe’yi güzel hak ettiği yere getireceğimizi düşünüyorum. 

 

Soru: Maltepeli çocuklar ve gençlerle ilgili varsa çalışmalarınız nelerdir?

Erol Karakoç: Biz çocukları cezbedecek projeler üreteceğiz esrar, sigara peşinde telefona bağımlı bir nesil istemiyoruz. Bir çocuk bir yarışmada bugün 20.bin lira şahsım adına alayım duysa hangisi koşmaz?

Maltepe'de akşamları işyerinden çıktığım zaman Zümrütevler Mahallesi'nde bakıyorum 5-6 tane genç ellerinde sigara ya da telefonla orada ne yaptıklarını bilmeyerek kapılmaları an meselesi kaderine terk edilmiş gençlerimiz var. Erol Karakoç olarak Maltepe yönetimini biz aldığımız an itibariyle gençlerimiz için ilim ve bilim alanında geleceklerinde Maltepe’de dijital eğitim ve Ar-Ge evleri kuracağız. Nasıl kuracağız? Bu insanları yetiştirmek için tv veya görsel medyada ki bilindiğin dışında farklı yarışmalar düzenleyeceğiz. Biz bilindik yarışmalardan değişik olarak, gençlere diyeceğiz ki; firmalara katma değeri yüksek ürünü üretecek bir projemiz var. Bu bir yarışma 20’şer kişilik 5 tane grup ile belediye olarak yarışma düzenliyoruz, katılan başarılı olan gençlerimize 100 bin tl ödül veriyoruz. Başarısız olana da yine bir miktar para vereceğiz ki onlara da hem teşvik olsun hem de mutlu olsunlar. Amaç bir yarışma karşılığında ödül 100 bin tl dediğinde sokakta ki genç der ki neden? Bu yarışmaya katılmayayım, biz de gruplaşalım, teknoloji üretelim bu yarışmaya katılalım der. Ve biz yarışma da birinci olan 20 kişilik grubu, 2.grubu ve 3.grubu da alacağız. Ve gençlere belediye olarak biz sizlerle ortak iş yapacağız diyeceğiz. Belediye olarak ürettikleri ürünlerle ortak fabrika açacağız, o fabrikayı da çalıştıracağız, ürünü üreteceğiz ve ürünün alımını da belediye olarak biz üstleneceğiz. Garanti dış ülkelere ihraç edeceğiz. Kazandığımız parayı da belediyenin kasasına koyacağız.

Maltepe’ deki bütün esnaflarımıza bir sıkıntınız mı var biz size faizsiz kredi vereceğiz, bir esnafa yılda 3 defa bu hakkı tanıyacağız, 3 defa parayı alacaksın kullanacaksın. Ve parayı aldığın gibi faizsiz tekrar geri ödeyeceksin diyeceğiz. Çünkü bizim işimiz insanların sırtından para kazanmak değil. Bizim işimiz üretim yaparak, dışarıya ihraç ederek, ülkemize dışarıdan döviz girdisi sağlayarak hepimize faydalı olmak projemiz böyle.

Soru:  Maltepe sınırları içinde yaşayanlar için hangi çalışmaları yapıyorsunuz?  

Erol Karakoç: Bizim Öncelikle Maltepe ilçemizde bulunan Maltepe Cezaevi vardı. Cezaevine gittik müdürümüzü ziyaret ettik. Yeniden Refah Partisi Maltepe İlçe Başkanı olarak burada ki vatandaşlarımızın da sıkıntıları var mı? Bunları bilmek öğrenmek istiyoruz dedik. Sağ olsunlar anlattılar güzel projelerinden bahsettiler. Yeniden Refah Partisi olarak bizler üzerimize düşen her sorumluluğu alacağımızın da sözünü verdik. Maltepe’mize ne kadar güzel insani projeler kazandırırsak bu bizi mutlu eder.

 

Soru: Huzurevlerini ziyaret ediyor musunuz?

Erol Karakoç: Benim bir hayalim daha var. Huzurevleriyle ilgili. 70 Evlerdeki huzurevinde yaşlılarımız dört tarafı araç egzozu kokusu, araba sesinin yoğun olduğu bir bahçeye çıkıyorlar. Çevresi araç egzoz dumanı sürekli araçların olduğu bir yer. Bunları ormanın kenarında ağaçların içinde kuş seslerinin olduğu göletli bir projeyle, güzel bir yere yerleştirmek hayatlarına orada devam etmelerini sağlamak istiyorum.

Akabinde 70 Evlerde ki huzurevinin yerine de güzel bir belediye binasını kurmayı istiyorum, çok güzel olur hem E5'in üzeri hem Metro'nun yanı insanların daha rahat ulaşım sağlayabilecekleri, arabasını rahat park edebilecekleri bir konumda.

 

Soru: Bir hedef belirleme açısından ve öngörü mahiyetinde 2023 seçim tablosunda Maltepe'de Yeniden Refah Partisi'ni nerede görüyorsunuz?

Erol Karakoç: Yeniden Refah Partisi'nin milli sancağını, Maltepe'nin tepesine kuracağımızı, iktidar olacağımızı görüyorum. Maltepe'de iktidar olursak Türkiye'de iktidar olmuş sayılırız.

 

Soru: Maltepe'nin her kesimden tüm seçmenine ulaşarak var olan sorunlarını çözüme kavuşturma yönünde girişimleriniz var mıdır?

Erol Karakoç: Bazı insanlar diyor ki işte burası CHP'nin kalesi CHP seçmeni ağırlıktadır. Ben Maltepe halkını kesinlikle bu pencereden bakmak istemiyorum. Düşünmek bile istemiyorum. Biz Maltepe çatısı altında vatandaşlarımızı hepsini Müslüman ve bir kardeş olarak görüyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Netice de Müslümanız hepimiz kardeşiz. Bizim yönetimimizde, bizim bakış açımızda “Yaratılanı sev, Yaratandan Ötürü” felsefemiz gereği ben Maltepe'ye hakikaten sevdalı birisi olarak Maltepe için her şeyi yapacağım. Kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, kimseye farklı bakmadan çünkü Onu yaratan Cenabı Allah bizi görüyor. Böyle davranmamız da gerekiyor inşallah. Biz geldiğimizde Maltepe'yi tek bir pencereden bakarak hizmet edeceğiz. Allah'ın izniyle.

 

Soru: Peki Maltepe'nin tespit ettiğiniz en büyük sorunu nedir? Sizin bu konuda bir çalışmanız var mı ne söylemek istersiniz?

Erol Karakoç: En büyük sorunlarımızdan otopark sorununu çözeceğiz.

Ama hem Maltepe hem de İstanbul genelinde bu sıkıntı var. Maltepe'de geçen gün bizim Muhtarlar programımız vardı. Muhtarımızın bir tanesi dedi ki! “Başkanım ben 25 yıldır bir apartmanda oturuyorum, iki komşum otopark sorunundan dolayı 5 yıldır birbiriyle konuşmuyor” dedi. Bu gibi ağır sorunlarımız var. Aslında çözülmeyecek hiç bir şey yoktur. İman varsa imkan da vardır. Biz bu sorunu çözeceğiz Allah'ın izniyle.

Maltepe'de hakikaten sokaktaki gençlerin, kadınların sorunları var. Hepsinin farkındayız. Bunları da tabii ki çözeceğiz projelerimiz var. Bu projeleri de zaman içerisinde sizinle paylaşacağız. 

Soru: Peki Partinizi temsilen ilçe başkanı olarak Maltepe’lere size oy vermeleri için gerekçeniz nedir? Başka bir deyişle Maltepe halkı partinize niye oy vermeli? Bu noktada sizi diğer partilerden ayıran özellikleriniz nelerdir? 

Erol Karakoç: Bizim bu farklılığımızı gidip ev ev, esnaf esnaf, kapı kapı dolaşarak elimde mikrofonla belki sosyal medyada gördünüz, tek tek vatandaşlarımıza anlatıyorum. Çünkü bizim “Söz uçar, yazı kalır” derler ya biz yerli ve milli kaynaklarımızı bir araya getirerek genel başkanımız ve Genel Başkan yardımcılarımız,Ar-Ge birimimizden oluşan bir heyet ile Prof. Dr. Doğan Aydal öncülüğünde proje geliştirdik.

Bu projelerden 1. Projemiz 2023 yılında iktidara geldiğimiz an itibariyle 81 ilimiz de 181 tane ağır sanayi fabrikasını üretime koyacağımızı,18 Mahallemizde her ailemizi ev ev ziyaret ederek bunun müjdesini verdik.

Akabinde 2. Projemiz

Biz iktidara geldiğimiz an itibarıyla çalışanın üzerindeki vergilerini kaldırılacağımızı, emekliye çalışana %100 zam vereceğimizin müjdesini verdik. En büyük zam Erbakan hocamız zamanında verilmişti.

Akabinde 3. Projemiz.

İktidara geldiğimiz an itibariyle her hane halkının 4 kişinin yaşam standardı kadar elektrik, su, doğal gazın ücretsiz olacağının müjdesini verdik.

Bu müjdelerimizi tüm Maltepe halkına, gençlerimize ulaşarak el ilanlarıyla dağıttık, sokak sokak dolaşarak anlattık. Esnafımıza ulaştık ve bunları tebliğ ettik.

 

Soru: EYT Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Erol Karakoç:  EYT li kardeşlerimiz Genel Başkanımıza gittiler. Genel başkanımız Dr Fatih Erbakan 2023 yılında iktidara gelir gelmez, sorunlarının çözümünün yine biz de olduğunun Noter tasdikli sözünü verdik. 2023 yılında Yeniden Refah Partisi olarak İktidara geldiğimiz an itibariyle Emeklilikte yaşa takılanların tüm sorunlarının çözümünün sözünü vermiş olduk. Bu arada ben de bir EYT’liyim.

 

Soru: Emeklilerimize en yüksek maaş zammını merhum Necmettin Erbakan Hocamız vermiştir diyorsunuz. Bu konuyla ilgili ne söylemek istersiniz? 

Erol Karakoç: Bizim Genel Başkanımız Dr Fatih Erbakan diyor ki; seçim zamanı değil geçim zamanı vatandaşlarımızı dinleyin. 

Ben mikrofonu alıyorum elime sokakta dolaşıp vatandaşımıza, emeklilerimize %100 zam vereceğimizi söylüyorum. Bunu duyan vatandaşlar hakikaten

verirse Yeniden Refah Partisi verir diyor. Çünkü geçmiş dönemlerde 54 hükümet zamanında merhum Necmettin Erbakan hocamız bunu yapmıştı. 

Bizim bu konu hakkında iş bitirme belgemizin olduğunu da herkes tarafından bize söylendiğini bir kez daha görmüş olduk. Ve görüyoruz da. 

Biz bunu söylediğimiz de kimse siz yapamazsınız demiyor. Yaparsa yine Erbakan yapar. Sloganlarını duyuyoruz. Bize olan güvenlerini duyduk ve gördük. 

 

Soru: Maltepe'li emeklilerimiz için benim bir projem var. Maltepe de emekliler için şunları yapacağım diyorsunuz. Nedir bunun açılımı? 

Erol Karakoç: Bir Avrupalı vatandaş emekli oluyor. Türkiye'ye geliyor dilediği yerde geziyor dolaşıyor konaklıyor. Bütün tarihi, turistik, kültürel gezilere katılıyor ve Türkiye'nin önemli yerlerini keşfediyor geziyorlar. 

Ancak bizim emekli olan vatandaşlarımızın belki de çoğu daha Topkapı Sarayı'nı gidip görmüş değillerdir. Tamamen ekonomik sorunlar yüzünden. 

Vatandaş emekli oluyor, emekli olduktan sonra tekrar bir iş arayışına giriyor. 

Nedeni? Geçim sıkıntısından dolayı.

Onun için biz buradan Maltepe’li emeklilerimize söz veriyoruz. Maltepe'de belediye'yi kazandığımız an itibarıyla 18 mahallemizde ki emeklileri alacağız. 

Önce İstanbul'daki müzeler, antik kentler, tarihi turistik yerler, kültürel gezilerle Türkiye'de ki gezilecek yerleri vatandaşlarımıza ve emeklilerimize gezdireceğimizin sözünü veriyoruz. 

Ben Maltepe sevdalısıyım. Maltepe benim sevdam. Maltepe'yi İstanbul'un Anadolu Yakası'nın İncisi olarak görüyorum. Anadolu yakasında İstanbul'un balkonu olarak görüyorum. Maltepe'nin çözülmesi beklenen öncelikli olarak imar sorunları var.

Gülensu, Gülsuyu, Başıbüyük de bekleyen imar sorunları var. Yıllarca insanların bıktığı bir sorun bu. 

 

Soru: Maltepe’li vatandaşlarımızla iletişim kurarken en çok neye dikkat eder ve özen gösterirsiniz?

Erol Karakoç: Maltepe’li vatandaşlarımızla karşılaştığım an itibarıyla kendimi tanıttıktan sonra önce onları dinliyorum. Onların taleplerini alıyorum. Zaten genel başkanımız şunu diyor; “seçim zamanı değil, geçim zamanı gidin. Vatandaşlarımızı ziyaret edin. Onları dinleyin, sıkıntılarını sorunlarını dile getirsinler. Siz de rapor edin”. Biz onların üzerine proje geliştirelim. Biraz evvel dediğim gibi Ar-Ge birimimizle tamamen yerli ve milli kaynaklarımızı bir araya getirdiğimiz, hani şu “Söz uçar, yazı kalır” sözünden hareketle, biz “Milli kaynaklarımız1” başlıklı kitap haline getirerek kaynak kitabı oluşturduk. Bunu başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve diğer siyasi parti genel başkanlarımıza takdim ettik. Kitap 2 seri halinde çıktı. Biz aman aman biz iktidara gelelim, koltuğa yerleşelim ve biz yapalım demedik. Yeter ki siz yapın bu ülkenin, milletin kurtuluşuna vesile olun dedik. Bu kadar güzel bir niyetle, güzel bir düşünce sergilemiş olduk, derdimiz seçim değil aslında insanların kurtuluşu..

 

Soru: Başkanım röportajımızda ağırlıklı olarak siyaset üzerine sorular sordum. Ancak sizi yakinen tanımak amacıyla siyaset dışı özel sorumuzda olsun istiyorum. İlgi alanlarınız nelerdir? Müzik, şiir, sporun bir alanı olabilir, ilgilendiğiniz alanlardan bahseder misiniz?

Erol Karakoç: Voleybolu seviyorum, şarkı söylemeyi seviyorum.

Soru: Şarkı dediniz hangi tür müzik seversiniz? 

Erol Karakoç: Türk Halk Müziği

Soru: Herhangi bir enstrüman çalabiliyor musunuz?

Erol Karakoç: Hayır çalamıyorum. Çok istedim ancak fırsatım ve zamanım olmadı. Ben yapamadım dedim ve oğlumun bağlama öğrenmesini sağladım o çalıyor.

Soru: Yoksa oğlunuz bağlama çalıyor. Siz türkü mü söylüyorsunuz?

Erol Karakoç: Evet oğlum çalar ben söylerim aile ortamında.

Soru: Sesiniz güzel midir?

Erol Karakoç: Sesim maalesef çok kötü. Bu vesileyle iyi bir zaman geçiriyoruz.

Soru: Aileniz içerisinde bu durum bir nefes aldırıyordur size değil mi? 

(Sorumu soruyorum ve işte tam o an bağlama çalan oğlundan bahsederken telefon çalıyor.)

Nurcan Kongur: Evet, işte tam o an da Erol Karakoç Başkanın oğlu arıyor.

Erol Karakoç: “Oğlum bizi duydu ve aradı”.

Nurcan Kongur: İnanılmaz bir şey Başkanım! diyorum.

Her zaman ki çok kibar üslubuyla “müsaadenizle telefonu açabilir miyim” diyor

Nurcan Kongur: “Elbette lütfen buyurunuz Başkanım” diyorum.

Gerçekten çok enteresan bir durum röportaj esnasında özel bir soru sordum akabinde Sn. Başkanın oğlundan bahsettik. “Hani ben çalamıyorum ama onun öğrenmesine vesile oldum. Şimdi oğlum bağlama çalıyor, ben türkü söylüyorum” dedi. “Bir de aile ortamında böyle konser gibi yapıyoruz, çok eğlenceli oluyor” dedi. Ve o an ne olduysa oldu birden telefon çaldı arayan oğluydu.

Bu duruma hayret etmemek elde değildi doğrusu!

 

Soru: Sizin için enteresan bir anınızı anlatabilir misiniz?

Erol Karakoç: Ben daha önce siyasetle hiç alakası olmayan biriyim ticarette ilgileniyorum. Catering firmamız var. Siyasetin dışındaydım. Bir arkadaşımız bana, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğum için “Maltepe’de Yeniden Refah Partisi kurucusu olur musun?” dedi.

Ben de Ona, “bugüne kadar siyaset hiç yapmadım. Konuşmasını pek beceremem. Yani insanların içinde fazla konuşkan bir insan değilim, insanları etkileyecek fazla bir yönüm yok” dedim. Sıcak bakmadım, ertesi gün arkadaş yine geldi. Maltepe’de 3 kişilik bir toplantıya gittik

Arkadaşım, “Erol Bey beni size Allah gönderdi, gelin burada birlikte bu taşın altına beraberce elimizi koyalım” dedi.

İlk toplantıyı 3-4 kişiyle yaptık. Son toplantıda 10 kişi kadar olmuştuk. Toplantıya Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan yardımcısı Sayın Enes Akarçeşme geldi.

Bizlere hitaben “Arkadaşlar ben sizi tanımıyorum. Burada hepimiz toplandıysak insanlığın menfaati için çalışıyoruz, bu toplantıda çalışma arzusunda olduğumuz bir toplantıdır. Ben genel başkanımızın projelerinden bir tanesi olan, her hane halkına elektriği, doğalgazı, suyu 4 kişinin yaşam standardı kadar ücretsiz olacağını burada sizlere tebliğ ediyorum. Böyle bir projemiz var. Gelin hep birlikte bu teşkilatı kuralım, destek verelim ve mücadele edelim. Vatandaşımızda bu hizmete kavuşsun” dedi. 

Biz catering firması olduğumuz için bir okuldan beni aradılar “Erol Bey okulumuza buyrun gelin bir yemek görüşmesi yapalım” dediler. 

Hocam dedim bana konum atar mısınız? 

Konum yardımıyla direk adrese gittim, araçtan inmeden şöyle sırtımı arkama bir yasladım ve “şu konumu icat edenden Allah razı olsun konum (Navigasyon’dan bahsediyoruz)  beni doğru noktaya getirdi o konum olmasaydı ben saatlerce bu adresi arayabilirdim. Kim olursa olsun bu kolaylığı icat edip insanlığın hizmetine sunmuşsa Allah ondan razı olsun” dedim.

Sonra ne düşündüm; Enes Başkan demişti ki!

Elektrik, su, doğalgaz ücretsiz olacak. İşte o zaman kararımı verdim. Ben de dedim bu siyasi parti de siyaset yaparsam elektrik, su, doğalgaz ücretsiz olacağına dair bir katkıda bulunursam binlerce insan bunu kim yaptıysa Allah razı olsun der. İşte al sana o zaman cennet. Kendi kendime düşündüm.

Benim bu siyasete talipliğim işte orada başladı ve bugün ilçe başkanı oldum. Benim böyle bir anım var. Cenabı Allah'a hamdolsun layık olalım inşallah.

 

Soru: YeniMedyaGazetesi vasıtasıyla okuyucularımıza ve sevgili Maltepe’lilere buradan neler söylemek istersiniz?

Erol Karakoç: Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Dr Fatih Erbakan hocamızı takip etmelerini rica ediyorum. Tüm teşkilatımızın ve Ar-Ge birimimizin projelerini takip etmelerini rica ediyorum. Bakın artık muhalefet olsun, iktidar olsun 20 yıldır misalen eski bir otobüste son noktaya gelinmiş. Otobüsün motoru bitmiş. Lastikler patlamış, artık bu araçlarla nereye kadar gidilir? Hemen yanında sıfır kilometre genç delikanlı Genel Başkanımız Dr Fatih Erbakan var.

Sıfır kilometre araçla ülkeyi ve milletini alacak üretim yaparaktan refaha ve daha güzel bir yaşama doğru götürecek Allah'ın izniyle. 

Üretim yapmadığımız sürece, yerli ve milli kaynaklarımızı kullanarak kendimiz teknolojiyi üretmedikçe, katma değeri yüksek üretim yapmadıkça ve dışarıya ihracat etmedikçe kalkınmamız mümkün değil. Ayrıca bir de Ahlak ve maneviyatı yüksek bir toplum yetiştirmek arzusundayız. InşaAllah Cenabı Allah bunu bizlere nasip edecek takip etsinler bizi.

Nurcan Kongur: Sayın Başkanım sorularım bu kadardı. Röportaj talebimi geri çevirmeden kabul ettiğiniz, sorularımı tüm nezaketiniz, samimiyetiniz ve gülen yüzünüzle yanıtladığınız için müteşekkirim.*

*Erol Karakoç: Güzel bir röportaj olduğu düşüncemle, YeniMedyaGazetesi’ne ve Basın/Medya mensubu bir gazeteci olarak size, sesimizi kitlelere duyurma noktasında bu verimli çalışmanız için gerek şahsım, gerekse mensubu olduğum Yeniden Refah Patimiz ve teşkilatımız adına teşekkür ediyorum.

 

(Röportaj / Özel haber Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır.Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber röportaj linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, izinsiz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayımlanamaz.)

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI