1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nurcan KONGUR / YeniMedyaGazetesi Sahibi |Gazeteci|Yazar|Şair

facebook-paylas
Dr. Fatih Erbakan, Yeniden Refah İktidarında ‘Güçlüyü haklı sayan değil, haklıyı güçlü kılan bir adalet mekanizmasını tesis edeceğiz’
Tarih: 24-12-2022 10:02:00 Güncelleme: 06-02-2023 18:31:00


Youtube Videolu Özel Haber / 

Hazırlayan Nurcan Kongur

 

Kıymetli Okuyucularım,

Türkiye siyaset tarihine damgasını vuran saygın devlet adamlarımızdan toplumun her kesiminde saygı, hürmet ve dua ile yad edilen merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın yolundan giden kıymetli bir evladı var. 

Bilenler bilirler. Bilmeyenlerin olabileceğini var sayarak..

Dr. Fatih Erbakan, Refah Partisinin Milli Görüş çatısı altında 53 yıllık siyasi çalışmalarının tecrübe ve temelleri üzerine, 4 yıl önce inşa ettiği Yeniden Refah Partisi ile babası merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın bıraktığı yerden, yolundan, izinden ayrılmamak üzere, çizgisini bozmadan siyasi hayatına devam ediyor. Yakın zaman da Partisinin Kongresi'ni gerçekleştirerek muazzam bir kitlenin kongreye gösterdiği teveccüh ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanlığına tekrar seçilerek yepyeni kadrolarıyla seçim startını verdi.

Bu vesileyle Dr. Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi milli siyaset kurullarının hazırladığı ‘ilk 100 Gün İcraat Programı’nı İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı. 

HABER VİDEOMUZU İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan ve parti yönetimleri, milli siyaset kurulu üyeleri, İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan ve il yönetimleri ile basın mensupları katıldı. 

‘ilk 100 Gün İcraat Programı’nın başlıklar halinde yayımlandığı kitapçığın, masalar üzerine hazır halde bırakılarak katılımcıların istifade ve bilgisine sunulduğu programda, Milli siyaset kurulları koordinatörü Yunus Emre Taşçı 100 günlük icraatı kısa başlıklar halinde anlattı. 

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Siyasi İşler Başkanı Av. Bayram Sakartepe birer selamlama konuşma gerçekleştirdi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan konuşmaların ardından kürsüye gelerek, milli siyaset kurullarının hazırlamış olduğu, ‘ilk 100 Gün İcraat Programı’nı canlı yayında başlıklar halinde açıklamadan önce salonu selamladı ve Babası merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocayı rahmetle yad ederek sözlerine başladı. Ve çok önemli bir örnekten bahsederek, babasının her zaman söylediği şu cümleyi hatırlattı;

“ Her zaman büyük tarihi olaylar yaşandığı sırada, ne kadar büyük bir etki yapacağı, ne kadar tarihi bir olay olduğu fark edilmez.  Ama yıllar sonra geriye dönük bakıldığı zaman o olayın ne kadar tarihi bir olay olduğu, ne kadar önemli bir dönüm noktası olduğu daha iyi anlaşılır ” dedi. Ve “bugün burada milletimizin kurtuluş adresi olduğuna gönülden inandığımız bu iddia ile ortaya çıktığımız Yeniden Refah Partimizin kurtuluşu nasıl sağlayacağına ilişkin projelerini resmi olarak dile getiriyoruz.” Dedi. 

Erbakan, İktidara geldiklerinde neler yapacakları ile ilgili çalışmalarının çok yoğun bir şekilde devam ettiğini ve ilk yaptıkları işin milli kaynak paketleri kitabının hazırlanması olduğunu söyledi. Yeniden Refah Partisi Arge birim başkanı Prof. Dr. Doğan Aydal tarafından hazırlanan “ ülke sorunları ve çözümleri “ adlı kitabı gösterdi. 

Belki Türkiye'de eşine rastlanmayacak CD'li bir kitap olan “ 81 il ve ilçelerimizde Biz Türkiye'yi biliyoruz “ kitabını gösterdi. “ Türkiye'nin ihtiyaçları, sorunları nelerdir? İstatistiksel veriler nelerdir?  Sorunu çözmek için önce tanımanız, bilmeniz ve teşhisi yapmanız lazım ” diyerek bu kitabın bu alanda ilk olduğunu söyledi. 

Dr. Fatih Erbakan, üretim ve istihdama yönelik hamlelerin gerçekleştirilmesi için hazırladıkları “ 81 ilimize yüzlerce refah projesi ” kitabını gösterdi. “ Tüm bu kitaplar kalkınma, sanayi, teknoloji, üretim ve ihracata yönelik katma değerli projelerdir ” diyerek, Yeniden Refah Partisi'nin ortaya koyduğu kitapları tek tek tanıtarak, “ makam ve rakam için değil, Allah rızası için çalışan kadrolarımızla Türkiye'nin derdine derman olmaya hazırız Elhamdülillah “ dedi.  Yapacağı sunumun ‘ ilk 100 gün’ kitabında ifade edilen hususların, bir özeti mahiyetinde olduğunu sözlerine ekledi. 

Sözlerine ekonomi konusu ile başlayan Dr. Fatih Erbakan tarım ile devam etti. “ Bir yılda 150 milyar dolarlık kaynağın nasıl bulunacağını, milli kaynak paketleri kitabında hangi adımlar atılarak ortaya konulacağını ekledi. Zamsız, vergisiz, borçsuz bir şekilde bu kaynağın oluşturulmasının hangi adımlar atılarak ortaya konulacağını, faiz giderlerinin ortadan kaldırılması için denk bütçeyi ve havuz sistemini hayata geçireceklerini, milletin rahat nefes alması, işçi memur emekli küçük esnaf alım gücünün refah seviyesinin artırılması için gerekli adımların atılacağını, faiz zam ve vergi ekonomisinden vazgeçip bunun yerine üretim, istihdam, ihracata dayalı bir ekonomi modelini hayata geçireceklerini;  Tarım da bütün kotaların kaldırılacağını, tarım ürünlerine devletin en yüksek tavan fiyatları vereceğini, çiftçinin vergi yükünü hafifleterek yine tarım da kullanılan mazot ve elektrikten hiç bir vergi alınmayacağını, çiftçinin bütün girdilerinin devlet tarafından sübvanse edileceğini ve bununla beraber çiftçinin Tarım Kredi Kooperatifine ve Ziraat Bankası'na birikmiş borçlarının faizlerinin devlet tarafından silineceğini ve çiftçilerin mutlaka kredilerini faizsiz olarak alma imkanına kavuşacağını, haczedilen traktör ve bunun gibi elzem olan araçların haciz uygulamasına son verileceğini, yerli tohum gübre ve tarım ilacını üretmek için tüm imkanları seferber edeceklerini, dış mihrakların GDO ‘lu ürünler ile yapay et gibi insan fıtratını bozacak veya bozan ifsatlarına geçit vermeyeceklerini;  kenevir ekimine büyük önem verdiklerini muazzam bir ürün olan kenevirin amacı dışında kullanılmasını önlemek bakımından devlet kontrolünde çok geniş bir alanda ekimine başlanacağını, petrokimya ürünlerinin üretilmesinde, petrole alternatif bir hammadde olarak kullanılan aynı zamanda da ilaç ve Kozmetik Sanayi'nde çok yoğun bir şekilde kullanılan kenevir bitkisinin ekimini geniş bir şekilde sağlayarak, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için bulunmaz bir nimet olduğunu “ belirtti.

 “ İşçi, memur ve emekli maaşlarına enflasyonun altında maaş zammı vermeyeceklerini, işverene de vergi avantajları getireceklerini, faizsiz kredi sağlanması ve teşvikler ile yüzlerinin güleceğini sözlerine ekledi. Erbakan, Yılda 30 milyar dolarlık Turizm gelirinin 100 milyar dolara çıkartılmasını hedeflediklerini, tarih ve kültür turizmi ile sağlık turizminin gelişmesinin öncelikleri arasında olduğunu, esnafın vergi yükünü hafifletmenin en önemli hedeflerinden olduğunu, kira stopajı uygulamasına son verileceğini, araç alımlarında ödenen verginin aracın bedelinin %50 sinden fazla olmayacağını, ticari araçların alınmasında verginin daha da düşük seviyeye getirileceğini, damga vergisinin kaldırılacağını, asgari ücret ve temel gıda ürünlerinden vergi alınmayacağını, köprü ve otoyol geçiş ücretlerini %50 oranında indireceklerini “ söyledi.

Elektrik faturaları ödemelerine de değinen Erbakan, “İHA, SİHA, yerli otomobil gibi yüksek katma değerli projelere devlet desteğini en yüksek şekilde sürdürmeye devam edeceklerini, artması ve çeşitlenmesi için en önemli önceliklerinden olacağını, en çok ithal edilen ilk 100 ürünü tespit ederek bu ürünlerin yerli ve milli olarak üretilmesi için özel sektör ve devlet ortaklığı ile kolları sıvayacaklarını, ülkede işsizliğin isinden eser dahi bırakılmayacağının önemli hedeflerinden biri olduğunu;  zamsız, vergisiz, borçsuz kaynak üreterek, bu kaynağı milletin hizmetine sunarak bu adımları atacakları” mesajını verdi.

Saadet ve selametin en temel iki unsurundan bir tanesinin ‘ herkese refah sağlanması ve refahın hakim kılınması’, ikincisinin ‘Kuvveti değil, hakkı üstün tutan bir adalet mekanizmasının tesis edilmesi olduğunu’ vurguladı. Yeniden Refah iktidarında ‘güçlüyü haklı sayan değil, haklıyı güçlü kılan bir adalet mekanizmasını tesis edeceklerini’ ifade etti. Ve buna bağlantılı olarak “en öncelikli konunun önce ahlak ve maneviyat prensiplerine bağlı nesillerin yetiştirilmesi olduğunu” söyledi. 

Yeni bir Anayasanın hazırlanması gerekliliğine vurgu yapan Erbakan, “Yargılama ve tutukluluk sürelerinin kısaltılması milletimize yeni yerli ve milli bir sivil anayasanın hazırlanması ve hediye edilmesi gereklidir. Toplumsal mutabakatla, yerli milli sivil bir anayasayı millete hediye etmenin temel hedefleri arasında yer aldığını” söyledi.

 “Sağlıkta şiddet yasasının düzenlenmesi; Kamu da ehliyet ve liyakata dayalı atama, tayin sisteminin belirlenmesi; Aile bütünlüğüne zarar veren uygulamaların ortadan kaldırılması; Eğitim de öğretmenlik meslek kanununun hak ve meslek itibarı gözetilerek yeniden revize edilmesi; EYT sorununun çözülmesi;  Emeklilere sendikalaşma hakkının verilmesi; Süresiz nafaka haksız ve adaletsiz bir uygulamadır, bununla ilgili gereken düzenlemeyi yapacağız “ ifadelerini kullandı.

Dr. Fatih Erbakan, “İstanbul Sözleşmesi'nin bir uygulaması olarak uygulanan 6284 sayılı kanunun islah edilmesi, daha doğrusu ortadan kaldırılması son derece büyük önem arz etmektedir.” Dedi. “ Kadın, erkek ayırt etmeksizin şiddete uğrayanın mutlaka yanında olacaklarını, kadına erkeğe hayvanlara doğaya şiddet, bunların hepsinin cezalarını en ağır şekilde uygulayacaklarını; Yeniden Refah Partisi olarak lgbt derneklerini de kapatacağız” dedi.

Tüm memurların olduğu gibi polislerin maaşlarına da %150 maaş zammı vereceklerini, mesai saat ve ücretlerini yeniden düzenleyeceklerini, görev başında hayatını kaybeden itfaiye personelinin şehit sayılması için gereken düzenlemeyi yapacaklarını, sözleşmeli personel taşeron işçilerin kadroya alınmasını sağlayacaklarını, sözleşmeli uzman çavuşları kadrolu hale getireceklerini “ sözlerine ekledi.

Erbakan, “2000 sonrası emekli olanların istediği intibak yasasını hayata geçireceklerini; Eğitim ve ekonomi alanında yapacakları iyileştirmelerle velilerin sırtından yükü kaldıracaklarını, çocuklar ve gençler için istikrarlı ve günümüz koşullarına gerçekten cevap veren müfredatı ve eğitim sistemini hayata geçireceklerini, bu müfredatın hem bilimsel kalitesi, yüksek hem de ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller yetiştirmeye yönelik bir müfredat olacağını, 

Babası merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocadan şu örnekle dile getirdi;  

“Allah gani gani rahmet eylesin. Erbakan hocamız diyordu ki, ‘dünyanın en mükemmel Bilgisayar programcısını yetiştirirsin dünya çapında bir adam olur. Bu ilmi ile gider internet üzerinden banka hesaplarını hackleyip kendi hesabına para aktarır dolayısıyla ahlaki ve manevi eğitim'den ayrı bir teknik eğitimin faydadan çok zarar getireceğini, bu ilme sahip olmasa en azından bu zararı yapamayacak.  Hem bilimsel kalite, hem de ahlaki ve manevi kaliteye müfredatta çok büyük önem verileceğine” vurgu yaptı.

Erbakan, İmam hatip okullarının ve ilahiyat fakültelerinin taşıdığı mânâ ile uyumlu hale getirilmesinin milli eğitimde ki en önemli hedeflerinden olduğunu söyledi. Milli eğitimde ki öğretmen ve öğrenci sorunlarından bahsetti. “Öğretmenlik meslek kanununu yeniden düzenleyeceklerini, ödeme ve ataması yapılmayan öğretmenlerin de hızlı bir şekilde atamasının yapılacağını sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin ortadan kaldırılacağını bütün öğretmenlerin kadrolu hale getirileceğini, gelişmiş ülkeler de olduğu gibi yeni üniversiteleri açmak yerine mesleki ve teknik eğitime ağırlık vereceklerini, kaliteli eğitim, meslek sahibi yapan eğitim, o mesleği icra edeceği iş imkanı, o işten elde edeceği gelirin konforlu bir hayat sürmesine yetecek bir gelir olması, bu dört hususun çok önemli olduğu” ifadelerine yer verdi.

Dr. Fatih Erbakan, “ samimiyetinden şüphe duydukları Dünya Sağlık Örgütünün adeta uluslararası Dünya Sağlık Bakanlığı gibi çalışmasına müsaade etmeyeceklerini, yerli milli aşı ve ilaç sanayinin geliştirileceğini, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önleneceğini, yeniden refah iktidarında en önemli hedeflerinden bir tanesinin devletin cinsiyet değiştirme operasyonlarını değil, SMA hastası çocukların tedavi bedelini karşılayacağını; Engelli vatandaşların tarihte en etkili hizmete 54. Hükümet döneminde kavuştuğunu vurgulayarak yine aynısı olacağını, kamu ve özel sektör de ki yüzde 3’lük istihdam şartını yüzde 6'ya çıkartılmasını hedeflediklerini, engelli maaşlarının asgari ücret seviyesine getirilmesini, engellilerin çalıştığı fabrikaların kurulması ve buralar da engellilerin ihtiyaç duyduğu araç ve gereçlerin üretilmesini sağlayacaklarını” kaydetti.

Irkçı emperyalizmin, dünya siyonizmin projelerine karşı uyanık olmak ve bu projelere Türkiye olarak mani olabilmek, ikincisinin Kıbrıs davası olduğunu, üçüncüsünün Kudüs davası olduğunu bununla D60’ın hayata geçirilmesini, İslam Birliği'nin öncülüğünde de D160'ın bir araya toplanarak yeni bir Dünya’nın kurulmasının hedefleri olduğunu söyledi. Merhum Erbakan Hoca döneminde bu dört hususta çok büyük önemli adımların atıldığını ekledi. Amerikan dolarına karşı merhum Erbakan hocanın da defaatle dile getirdiği gibi Müslüman ve bizimle beraber olan, ezilen ülkelerle birlikte, Amerikan dolarından bağımsız ortak bir para birimine geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Suriyeliler konusuna da değinen Erbakan, “Suriyeli kardeşlerimiz için devlet ve millet olarak yapılabilecek maddi manevi her türlü desteğin verildiğini, bu saatten sonra artık bir an evvel ülkelerine dönmelerinin kendileri ve ülke için de hayırlı olan olduğunu” hatırlattı. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan sözlerinin sonunda “50 yıllık tecrübeleri, iş belgeleri ile altın yaldızlı referansları ile geleceklerini ve milletin yüzünü yine milli görüşle, yine refahla güldüreceklerini ” söyleyerek sözlerini tamamladı. 

Dr. Fatih Erbakan ‘ilk 100 Gün İcraat Programı’ açıklamasının ardından gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Basın toplantısı esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 2023 yılı için geçerli olacak 8506 TL asgari ücreti değerlendiren Dr. Fatih Erbakan, Biz parti olarak enflasyona karşı alım gücünün korunması ve işçi kesiminin büyümeden payını alabilmesi için asgari ücreti yüzde 150 zamla 14 bin lira civarı yapılması gerektiğini söylemiştik. İşverenle alakalı da vergilerin kaldırılması ve teşviklerin sağlanması gerekli desteklerin yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Bu nedenle bu hesaba göre 8 bin 500 lira asgari ücreti çok yetersiz buluyoruz.” Dedi.

 

Dr. Fatih Erbakan nezdinde Yeniden Refah Partisi milli siyaset kurullarının hazırladığı ‘ilk 100 Gün İcraat Programı'nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Sağlık ve Afiyetle kalınız..

Nurcan Kongur | yenimedyagazetesi

 

( Youtube Videolu / Özel haber Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz. Ancak yenimedyagazetesi.com haber linkimiz ile paylaşılabilir.)

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI