1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nurcan KONGUR / YeniMedyaGazetesi Sahibi |Gazeteci|Yazar|Şair

facebook-paylas
FATİH.. YAVUZ.. ORUÇ REİS 'LE TAM YOL İLERİ..
Tarih: 18-02-2021 00:53:00 Güncelleme: 21-10-2023 10:26:00


FATİH.. YAVUZ.. ORUÇ REİS 'LE TAM YOL İLERİ..

2020 yılında ülkemizde yaşanan doğal felaketleri ve devam eden pandemi sürecinde kaybettiğimiz canlarımızın acısı devam ederken, ülkemiz adına yüzyıla damgasını vuran ve yüreklerimize inşirah veren bir haberle milletçe sevindik. Geleceğe dair ümitlerimiz yeşerdi.

Sn. Cumhurbaşkanımızın Türkiye ve Dünya gündeminin zirvesine oturan, yüzyılın müjdesini açıklamasının ardından, enerji ve ekonomi üzerine geleceğe dair planlar yapmaya başladık.

"Allah, bir güçlüğün arkasından bir kolaylık yaratacaktır."(Talak, 65/7)

Âlemlerin Rabbi inşirah (1-5) suresinde (mealen) ;

Bismillahirrahmanirrahim

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

1- Elem neşrah leke sadrek

1- Senin için bağrını açmadık mı?

2- Ve vada'na 'anke vizreke

2- İndirmedik mi senden o yükünü?

3- Elleziy enkada zahreke

3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?

4- Ve refa'na leke zikreke

4- Senin şanını yüceltmedik mi?

5- Feinne me'al'usri yüsren

5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.....

Rabbimizin bizlere bahşettiği bu enerji kaynağını iyi değerlendirerek yeniden doğacağız. .

Yıllarca sancısını çektiğimiz enerji kaynağı nimetlerine nihayet kavuşuyoruz..

Karadeniz'de hepimizi ilgilendiren tarihimizin en büyük doğal gaz rezervinin keşfedilmesi.. Bu bir dönüm noktasıdır.

Türkiye'de küresel güçte işletmelerin önü açılacak, Karadeniz doğal gazı ekonomimize uzun vadede kalıcı katkı sağlayacaktır.

Karadeniz doğal gaz rezervinin bulunmasıyla, Türkiye'nin eli daha da güçlenirken, stratejik önemi ise  bilinenden çok daha fazla önem kazanıyor. 320 Milyar M3 doğal gaz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn.Fatih Dönmez'in açıklamasına göre ilk etapta 7/8 yıllık enerji ihtiyacımızın karşılanması ve sondaj ilerledikçe, potansiyal doğal gaz rezervinin yüksek olması demek oluyor.. Uzun vadede kişi başına düşen milli gelirin artacağı düşünülebilir. Doğal gaz kullanımı yaygınlaştırılırken, aynı zamanda daha ekonomik bir enerji kaynağımızda olacaktır. Yani biraz daha sabretmeliyiz, enerjide dışa bağımlılığımızın sona ermesi yakındır.  Ve Bölgemizde Türkiye tek söz sahibi ülke olacaktır.

“Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’nin kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilan etme hakkı bulunmaktadır.” Bundan hareketle 1986 münhasır anlaşmalarına göre Karadeniz doğal gazı tamamen Türkiye'ye aittir.

Türkiye artık hem yazan, hem çizen, hem yön veren, hem de baş aktör olarak Dünyanın lideri, bölgesel ve küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Milli ve yerli hamlelerin engellenmesine asla izin vermeyeceğiz.

Artık Doğu Batı demiyoruz, Mavi Vatan geleceğimizdir diyoruz.

Bekleyip göreceğiz coğrafi konumu gereği yer üstü zenginliklerinin yanında, yer altında ve su altında henüz keşfedilmeyi bekleyen, enerji çeşitliliğine sahip ender ülkelerden biridir Türkiye..

Şimdiye kadar bu kaynakların çıkarılamamıș olması ülkemiz için büyük bir kayıp olsa da bundan sonrası için ümidimiz ve beklentimiz çok yüksek..

Allahın izniyle Türkiye geleceğin tek gücü olmaya aday tek ülkedir..  Ve de olacaktır.. Yeter ki devletimize güvenelim.. Gelecek nesillerimize güçlü bir Türkiye bırakmak için Devlet Millet elele olma vaktidir.

Antarktika kıtasında Horseshoe Adasına kurduğumuz Türkiye Bilim üssünde göndere çektiğimiz, anlı şanlı Türk Bayrağımızı beyaz kıtada nasıl dalgalandırdıysak.. Şimdi vakit Mavi Vatanda Türk Bayrağımızı dalgalandırma vaktidir..

Haydi Türkiyem vira bismillah..

Fatih.. Yavuz.. Oruç Reis'le tam yol ileri..

Sevgi ve Saygılarımla

Nurcan KONGUR

23.08.2020

(Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz.)





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI