1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nurcan KONGUR / YeniMedyaGazetesi Sahibi |Gazeteci|Yazar|Şair

facebook-paylas
DÜŞÜNCE KERVANIMIZDAN
Tarih: 17-02-2021 22:46:00 Güncelleme: 21-10-2023 10:21:00


BELEDIYECILIK ANLAYIŞININ KİTLELERE ANLATILMASI.. 

Kabul edilmelidir ki 17 yıldır Ak Parti hükümetiyle ülkemiz, tarihinin en güzel altın yıllarını yaşamıştır. Özellikle Belediyecilikte Ak Parti büyük başarılara imzalar atmıştır. Mesela kendi başına çoğu ülke nüfusundan büyük, koca bir metropol olan cennet mekan Fatih Sultan Mehmet Han' ımızın mirası olan güzeller güzeli İstanbul..

Ak Parti belediyecilik anlayışıyla șöyle bir kısa tarihini hatırladığımda tankerlerin peşinde susuzlukla kıvranan insan kuyrukları, çöpten geçilmeyen yollar ve boş alanlar, yol boyunca akıp giden çöp suları ve tabiki berbat kokuları ..Patlayan çöp dağları.. Hava kirliliği.. Marmaray, Metro, Metrobüs, Avrasya Tüneli, 2.ve 3. Köprülerin ve muazzam yolların olmadığı, Eski ikarus otobüslerde hindistan vari yolculuklar.. Emsalleriyle boy ölçüșüp tabiri caizse dünyaya kafa tutan devasa boyutta 3.Havalimanın olmadığı.. Denizin yosun kokusuna hasret yürüyüş ve oturma alanlarına sahip sahil şeridinin olmadığı .. Çocuk, genç ve yaşlıların aktivite, spor, eğlence ve dinlencesinden yoksun yeşillik, piknik ve oyun alanlarının ve ailece nefes alabileceğiniz şehir parkları ve millet bahçeleriyle.. Eğitim sonucu bilgi ve becerinin mesleğe, hobi, üretim ve kazanca dönüştüğü merkezlerin olmadığı... Güzelim yedi tepesinden İstanbul'un çehresine bakamayan (benim ömrümce onaylamadığım) muhafazakar, sol veya sağ hangi görüşten olursa olsun sözde elit veya burjuva tabakası dedikleri kesime hitap eden, normal vatandaşların yanından bile geçip gidemediği denize ve doğaya nazır manzaralı havadar mekanların olmadığı.. Vatandaşın soru ve sorunlarıyla ilgilenmeyen belediye yetkilileri..

Kısacası asli görevi hizmet olduğu halde hizmet sağlayamayan belediyeler ve belediyecilik anlayışı.. Saymakla bitmeyecek yüzlerce sorun ve karşılığında belediyemizce üretilen çözüm odaklı hizmet yelpazesi.. Tabiki bunları yeni oy kullanacak taze seçmen nerden bilsin?.. Işte burada bir gerçek ortaya çıkıyor Ak Parti Belediyeciliğiyle aynı yaşta olan ve anne babalarının bizzat yaşadığı bu sıkıntıları yaşamamış 18 yaşında taze seçmen bu gençlere ve diğer yaştaki seçmenlerede, herbirinin İstanbul yararına olabilecek düşüncesi dikkate alınarak tüm bunlar gerektiğince anlatılmalı diye düşünüyorum..

Naçizane kendi penceremden baktığımda, tüm bu hizmetlerin yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediyemizin en büyük handikapı neydi derseniz; tarihi şehrin görüntüsünü, özellikle İstanbul boğazının dokusunu bozan dikey yapılanma, mantar gibi her yerde biten Avm mantığı, aslında yenilenme ve insanca mekanlarda her insanın yaşama hakkı vardır mantığıyla baktığım "kentsel dönüşümün" o bölgede yaşayan insanlara değilde, tamamen zengin kesime hitap eden dikey kulelere dönüşmesi... Ak Parti tüm eksi ve artılarını düşünerek ona göre bir yol haritası belirleyecektir ..

31 Mart seçimlerine şaibe karışmış, yolsuzluk, hırsızlık yapılmış olduğu delilli ispatlı olarak Ak Parti yetkililerince YSK ya sunulmuştur. Ak Parti yaptığı yüzlerce hizmetten şımarmadan, Parti içindeki ve dışarıda kalmış küskün hakiki ve samimi Ak partililerin tekrar gönlünü kazanmalı ve partiye zarar verenlerden de tez vakitte yollarını ayırarak yoluna devam etmelidir. Tabiki YSK dan İstanbul'da seçimin yenilenme kararının çıkması halinde, Ak partinin halkının sesine kulak vererek, milletimizin aslında hükümetten ve belediyeden beklentilerinin ne olduğu iyi araştırılıp, tespit ve analiz edilerek, tüm siyasi görüşten insanlarımızı birleştirecek, yumuşak üsluba sahip bir söylem ve hizmet politikasıyla, yapılan tüm bu hizmetlerin halkımıza iyi anlatılması lazım gelir.

Tüm iç ve dış mihraklara rağmen her daim geçerli ve esas olan Vatan ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüdür. İyi okunduğu takdirde her seçim sonucu verdiği mesajla; Milletin dilini iyi anlamak için ülkemiz adına mühim bir tecrübe ve Milletimiz adına da büyük bir kazanımdır.

Selam ve Saygılarımla

Nurcan KONGUR

29.04.2019

(Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz.)





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI