1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nurcan KONGUR / YeniMedyaGazetesi Sahibi |Gazeteci|Yazar|Şair

facebook-paylas
İlk gün ki heyecanla zamana meydan okuyor!!.. Peki nasıl çalışıyor ?
Tarih: 27-01-2022 10:50:00 Güncelleme: 21-10-2023 10:27:00


YOUTUBE VİDEOLU Röportaj - Özel haber / Hazırlayan Nurcan Kongur

Başlarken...

 

İlk gün ki heyecanla zamana meydan okuyan tarihi “SivrihisarSaat Kulesi”

Belki tik tak sesi duyulmuyor ancak “ben burada Sivrihisar'ın simgesi kayaların içindeyim, kimler geldi de, göçüp gitti gözlerimin önünden, Sivrihisar’ın tarihine şahitlik ettim” der gibi her yarım saatte bir gelen gong sesiyle, saatin kaç olduğunu çevresine duyurup hatırlatan, bir asırdan fazla birzamana hükmedip, meydan okuyan tarihi Sivrihisar Saat Kulesi’nden bahsediyorum.

Benzerleri arasında eşsiz bir güzellik ve görkeme sahip, bu toprakların tarih yolculuğunda geçmişten gelen simgelerinden bir tanesi..

1899 yılında döneminin kaymakamı Mahmut Bey ve Belediye Reisi Yüzügüllü Hacı Mehmet Efendi tarafından yaptırılan saat kulesi tüm ihtişamıyla gelen geçene selam verir gibi, ilçenin kuzeyinde bulunan kayalıklar üzerinde konumlandırılmış.

İlk gün kurulduğu heyecanla  çalışan saat buçuklarda bir kez, tamlarda 1 dakika aralıklarla iki kez saat sayısınca vuruyor.

Saat kulesi 12 metre yükseklikte, kare prizma gövdesiyle kadranı şehre en hakim noktada ki sivri kayalara konumlandırılmış olup saat hafta da iki kez, beş günde bir kuruluyor.

Saat kulesinin Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü tarafından yapılan restorasyon ve aydınlatma çalışmasıyla, geceleri seyrine doyulmaz muazzam güzellikte bir manzara sunduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Tarihi Saat Kulesi’nden ucu bucağı olmayan, toprak ana ile başak renginin gün ışığıyla dans eder gibi, her saat değişen renk geçişlerinde bakmaya doyamayacağınız bir bozkır manzarasında, belki yüreğinizden geçen bir türkü eşliğinde, Sivrihisar’ı seyreylemenin nasıl muazzam bir deneyim olduğunu ve yaşattığı duygu yoğunluğunu ancak saat kulesinin bulunduğu seyir terasına çıkıp manzarayı gördüğünüz de daha iyi anlayacaksınız..

VİDEOMU İZLEYİNİZ

Sivrihisar Saat Kulesi bunca zamandır nasıl mı çalışıyor? İşte burası çok çok önemli..

Saat kulesinin içine girdim ve Sivrihisar Belediyesi tarafından uzun yıllardır saati çalıştırmakla görevli Kılıç Mahallesi muhtarı emektar Hasan Hüseyin Gürkan’dan yıllara meydan okuyan asırlık saatinnasıl çalıştığınıuygulamalı bir şekilde öğrendim. Sizleri Yenimedyagazetesi TV youtube kanalımdan hiç bir yerde bulamayacağınız ilginizi çekeceğine inandığım bu çok özel ve güzel videomu izlemeye davet ediyorum.

İyi seyirler dilerim.

Hiç bir yerde bulamayacağınız en ilginç konular, haberler ve röportajlar için YenimedyagazetesiTv youtube kanalıma abone olmayı, beğeni yapmayı, tavsiye ederek ve tabi ki sevdikleriniz ve çevrenizle paylaşarak kanalıma desteğinizi beklerim. Yepyeni ilginç videolarda görüşmek dileğimle.

Kalınız sağlıcakla

Selam ve sevgilerimle

Nurcan Kongur

(Özel haber Röportaj Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz.)





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI