1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Talat Yavuz / Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri

facebook-paylas
KURBAN VE BAYRAM
Tarih: 16-07-2022 08:54:00 Güncelleme: 16-07-2022 08:54:00


 

Kurban Bayramı tam da ihtiyacımız olduğu döneme denk geldi. Bir haftalık kısa sürede bile o kadar çok olaylar yaşanıyor ki ülkemizde konuşmaya ve etraflıca değerlendirmeye yetişemiyoruz.

Televizyonlar, siyaset, bürokrasi, basın yaklaşan 2023 seçimlerine odaklanmış durumda. Anket şirketleri ve medya, futbol takımı yarıştırır gibi partileri, ittifakları, adayları yarıştırıyor. Bu sefer sadece partiler değil bazı belediye başkanları da gündemi meşgul ediyor.

Ekonomik kriz var ancak etkileri daha önceki krizlerde olduğu kadar henüz topluma yansımadı tartışmaları devam ediyor. İnşallah bu şekilde atlatırız diye dua edelim. Dünyada ve bölgemizde yaşanan büyük sıkıntıları herkes görüyor ancak muhalefete göre krizin tek sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Olay bu kadar basitmiş!

Doktora, öğretmene, hemşireye özetle her alanda kamu görevlisine karşı yaşanan şiddet olayları üzmeye devam ediyor. Ölümle sonuçlanan olaylardan sonra yaşananlar, en az ölümler kadar toplumu üzüyor ve geriyor.

Toplumsal bilinci artırmak adına grev, eylem, basın açıklaması, yürüyüş hepsi yapılabilir ancak toplum çelişkiyi, tutarsızlığı ve gerçek niyeti görüyor.

Askerimizin, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu için; “Savaş, bir halk sağlığı sorunudur.” diyebilen bir kurumun amacının doktorlara sahip çıkmak olmadığını dünya alem biliyor.

Bizim televizyonlarımız, aydınlarımız, sözde meslek örgütleri, geçtiğimiz günlerde, kendisinin de yetiştiği kurumdaki öğretmenine;

“Şehadetimi bu fotoğrafla duyurun ve adımı bir çocuk esirgeme kurumuna verin, büyüyen çocuklar şehit olma hayaliyle büyüsün.”

diyerek toprağa düşen Uzman Çavuş Enes Özgül’ün hikâyesini ne zaman konuşacak?

Hep mi TTB gündem olacak, hep mi toplum sabredecek? Bu kaçıncı vukuat?

Bayramlar birlik ve beraberliği pekiştirirler, toplumun çimentosu görevini görürler. Kutuplaşma diye tanımladığımız hastalığın ilacı bayramlarda oluşan olumlu havadır.

Toplum olarak yeniden bizi biz yapan değerlere sarılmalıyız. Bunun yolu da Şehit Uzman Çavuş Enes Özgül’ü yetiştiren Ömer öğretmeni ve Enes’in duygu dünyasını oluşturan dinamikleri anlayabilmekten geçer.

Kim, ne uğruna kurban oluyor anlayabilsek, kim hangi amaçla acılarımızı kurban ediyor fark edebilsek, susması gerekenler sussa ve konuşması gerekenler konuşsa taşlar yerine oturacak.

Bayramların bayram tadında yaşanacağı, acıların kirli hesaplar uğruna kullanılmayacağı, salgının, ekonomik krizin bittiği güzel günler hayaliyle bayramınız mübarek olsun.

Talat YAVUZ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI