1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Fikret Geyik

facebook-paylas
Belediye Başkanı (Şehrül-emin) Nasıl Olmalıdır?
Tarih: 08-12-2023 02:49:00 Güncelleme: 08-12-2023 02:49:00


31 Mart 2024'de yerel seçim var. Belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, meclis üyelerini seçeceğiz. Kentimizin 5 yıllık yönetiminde yer alacak yöneticileri seçeceğiz. Bu yöneticiler ister istemez hayatımıza etki edeceklerdir. Kentimizin nasıl yönetilmesi gerekiyorsa yönetici kadrolarında bizler seçmeliyiz.

Eskiden büyüklerimiz Belediye Başkanı demezler, Şehrül-emin derlerdi. Şehrül-emin nedir, kime denir?

Belediye başkanları kendisine güvenerek emanet edilen kenti güvenilir insani olarak anılmaktadır. Güvenilir insan halk tarafından seçilmiş olduklarından herkesin belediye başkanı olmak ve belediyenin imkânlarını kılı kırk yararak harcamak zorundadır.

Şehrin emin kişisi, emin insan yani bugün ki manası ile seçilmiş belediye başkanı şehrin imarından, turizminden, trafiğinden, çöpünden, suyundan, çevresinden ve o yerleşim yerinden yaşayanların refahından sorumlu kişidir.

Şehrül-emin şehri ve içinde yaşayanları emanet bilmek, bu emanete ihanet etmemek demektir. O yerin güvenilir idarecisi olmak, idare ederken Hz. Ömer gibi adil, Hz. Ebubekir gibi sadık, Hz. Ali gibi vefalı ve yiğit olmak demektir.

Hizmet ederken de halka, hakka hizmet ettiğini bilen demektir. Şehrül-emin hak pişirmek, hak dağıtmak ve hak gözetmek demektir. Şehrin emin kişisi emin insanı yani bugünkü manası ile seçilmiş belediye başkanıdır. Yerleşim yerinde yaşayanların refahından sorumlu kişidir ben bu tarife uygunum diyenler belediye başkanı olur ya da olmaz. Bunu önce hak sonra halk bilir.

Şehrül-emin yaptığı işin hesabını önce vicdanına sonra Allah'a sonrada şehre ve insanına verir. Şehrül-emin, dürüst ve ilkeli olmalı toplumun her feri ile barışık olmalı, iyi bir aile reisi olmalı, işinde başarılı olmalı, Şehrül-emin seçildikleri takdirde yapacakları çalışmaları en ince detayına kadar bizlere anlatarak oyumuzu almak için bizi ikna etmelerini bekliyoruz.

Artık hısıma göre, partiye göre, ideolojiye göre, bilmem neye göre oy vermenin demodesi geçti. Yeni moda planlara, projelere ve ekiplere rehavet etmektir. Yine seçilmenin ikinci kriteri ise mükemmel bir ekiptir. Seçeceğimiz başkanın ekibi kimlerden oluşacak? Unutmayın başarı, başarıya giden yol ekip işidir. İstediğin kadar plan yap, en güzel projeleri getir gerçekleştirmek, yani başarılı olmak ekiple olur.

Şehrül-emin seçerken önce zihniyetine, sonra yaptıklarına, sözlerine, yaşam tarzına ve etrafındakilerine bakmalıyız. Başkanı ve çevresindekiler Bey tül olarak nitelendirdiğimiz gelirini, taşınır ve taşınmazları ile belediye şirketlerini kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullanamazlar.

Bu kişiler yaptıkları işin hesabını vicdanın sonra Allaha ve sonra o şehre ve orada yaşayanlara verir. Oraya gelen insanların geçmişi ve bu günü şaibeli olan, tanımakta zorluk çektiğimiz insanları şekillendirmesi amacı ile şehrimizi ve kentimizi, bu tür insanlara teslim etmemeliyiz, kentimizi teslim etmeden bu insanların bir geçmişine, zihniyetlerine bakmalıyız, sonra sözlerine, vaatlerine giyinmelerine tarzına ve ahlakına, yaşam ve etrafında kimler var onlara bakmalıyız.

Şehrül-eminin ekibi; Devletin bağlı namuslu çalışkan, dürüst, hemşerilerini ve memleketini seven geçmişinde en ufak bir şaibe olmayan hiyerarşik yapıya saygılı, terbiyeli, haddini bilen, emanete ihanet etmeyen insanlardan oluşmalıdır. Meydanlara çıkarken seçmenin aklında zere kadar şüphe bırakılmayacak kişileri yanımıza almalıyız. Meclis üyelerinin kentin bütün meslek gruplarından insanlardan seçilmelidir çünkü belediyeyi yönetecek meclis üyeleridir. Belediye başkanlarına iş yaptıracak olan meclis üyeleridir.

Sonuç olarak:

Bizim bütün belediye başkanlarından beklentilerimiz bunlar, umarım adayların hepsi böyle bir yol izleyerek ortaya kalitesi yüksek bir tenzihin çıkmasına vesile olurlar. Seçerken gösterecekleri özeni 5 yıl daha yönetecekleri seçerken de gösterirler. Çünkü yüzyıl Türkiye’sinin modern, yaşanılabilir, çağdaş, akıllı, kentleri bu ekipler kuracaktır.

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI