1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nevzat Aksoy

facebook-paylas
AYASOFYA MÜZESİ ASLINA DÖNDÜ, HALEN İÇİMİZDE ASLINA DÖNEMEYEN BAZI SESLER NE ZAMAN ASLINA DÖNECEK?
Tarih: 01-11-2023 18:33:00 Güncelleme: 01-11-2023 18:33:00


Değerli okuyucularımız dua ve selamla yazıma başlıyorum. Yanlış doğruya; batıl da hiçbir zaman hakka galip gelmemiştir ve Allah’ın izniyle de hiçbir zamanda gelmeyecektir. Bu gün hak gecikmeli bile olsa yerine geldiği gibi yarında gelecekte de oluşacak batıl düşünce ve hurafeler eninde sonunda yerini hakka teslim edecektir. Değerli insanlar ne oldu? Bu hengame ne?

Bu rahatsızlık neden? İnsanlar bu kadar kendine düşman olabilir mi? Dünyadaki kafir şer güçlerin Müslümanlara ve Türkiye’ye besledikleri kin ve nefreti görmemize mukabil, bu kendimize ve dinimize verdiğimiz zarar ve ziyan neden? Evet değerli insanlar Ayasofya müzesi, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in Bizans’ın Kontrolünde olan İstanbul’u Fethetmesinin ardından Cami olarak kullanılmış ancak ardından 1934 yılında ise alınan kararla müzeye çevrilmişti.

Bu kapsamda bugün 86 yıl sonra Cuma namazı sonrası bu tarihi yapı ibadete açıldı. Ülkemizde olduğu kadar dünyada da yankı uyandırdı.86 yıl içimizi kemiren, hasret ve özlemi sona erdiren, İstanbul’un Fethi Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in bir hadisi şerifinde İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur. İstanbul’un Fethi Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘in hadisi şerifinden sonra birçok Müslüman kumandan tarafından heyecanla gerçekleştirmek istenilen bir hadisedir. Peygamber Efendimizin (s.a.v)’in vefatından Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u Fethine kadar birçok kez kuşatılmış ancak kimseye nasip olmamıştır. İşte kutlu fetih işte Peygamberimizin müjdesine mazhar olmuş, Fatih Sultan Mehmet in vasiyetini yerine getirmenin hep birlikte şan şeref ve sevincini yaşadık. 

Bu geciken hakkın aslına dönmesiyle, eskiden olduğu gibi, bugünde dine ve Müslümanlığa hazmı edemeyen, içimizdeki bazı güruh zihniyetli insanlar gıcırtılı ses ve haksız tepkileriyle dine ve Müslümanlara öfkelerini kusmaktan geri durmadılar. Diyanet işleri Başkanımızın, Ayasofya müzesinin, camiye dönüştürülüp ibadete açıliş cuma hutbesindeki sözlerinin farklı konu ve mezralara taşımaları, aslında dine ve Müslümanlara olan düşmanlıklarının açık ispatıdır. Dinle itibar kazanan insanlık, gene dinle itibar ve şerefini ebediyen sürdürecektir. Her nedense ülkemizde din ve Müslümanlık kelimesi gündeme gelince, bazı kesimlerce, sanki kendilerine tabiri caizse bir şeylerin battığını, bir rahatsızlık duyduklarını, kin ve nefretlerini kusarcasına bir tavır sergilediklerini görmekteyiz. Olayı laikliğe, Cumhuriyete, demokrasiye, devlete sanki bir tehlike teşkil edercesine bir tavır takınarak, olayı farklı mezralara çekip, Türkiye’ye ve değerlerine zarar vermektedir. Din bir ülkenin, bir devletin, bir milletin, var olmasının gayesi ve yaşam felsefesinden tutun, yaşama ve hayata dair tüm kural ve ideolojilerin yaşam kaynağıdır. İşte

eğer bu gün dünyada ve ülkemizde güzel giden bazı şeyler oluyorsa, bilin ki bu Cenab’ı Mevla'mın, iki cihan severi, son din ve son Peygamber Hz Muhammed (a.s.v) in hürmetine borçlu olduğumuzu unutmayalım.

Her ne kadar bugün bir musibeti dünyada ve Türkiye'mizde yaşıyorsak, aslında bu bizlere kendimize gelmemiz için bir bir ceza değil de bir uyarı, bir toparlanma olarak kabul edelim. Haşa Cenabı Zülcelal hiç birimizin düşmanı değildir.

Allah’ın rahmeti, her zaman azabından daha fazladır. Ey insanoğlu: Sen bir hiçken, sana bir can; bir beden verip, seni dünyaya gözlerini açmana vesile olan,

yeri, göğü, dünyadaki bütün canlı ve cansız varlık ve nimetleri senin hizmetine tanzim eden, sana hidayete ve yanlışa sapmaman için Peygamberler, Kitaplar ve son İlahi din olan İslam dinini hediye eden Cenab’ı Allah’a eğer hala da Şükretmeyip, karşı geliyorsan işte bende bu anlayışta olan insanlarımıza bir hadisi şerifi hatırlatmak istiyorum:

Kim İslam’dan başka bir dine yönelirse onun dini kabul edilmeyecektir. Kim İslam'dan başka din ararsa, o ondan kabul edilmeyecektir. 

Saygı ve sevgilerimle

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI