1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Fikret Geyik

facebook-paylas
Sayın Cumhurbaşkanım
Tarih: 10-06-2022 12:37:00 Güncelleme: 10-06-2022 12:37:00


 

Eşsiz maviliği ile insanları büyüleyen Van Gölü, tarihi kilise, cami ve kaleleri ile yüzlerce kuş türünün görülebildiği, sulak alanları, doğa ve inanç turizminin merkezi olan kadim şehri, şehr-i Van'a hoş geldiniz.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Kadim şehrimiz İran'a 60 kilometre uzaklıkta, 300 kilometrelik sınır hattıyla, içinde ekonomik ve sosyal kültürel güzellikleriyle göz dolduran kadim şehr-i Van'a tekrar hoş geldiniz.

Genel olarak dünyanın özelde ise ülkemizin pandemiden kaynaklanan ekonomik sıkıntılar bütün vatandaşlarımızın malumudur. Maalesef bu ekonomik krizden yara almadan çıkan hiçbir ülke yoktur. Maalesef sanayisi az gelişmiş ve işsizliğin hat safhada olduğu bölgemiz krizden en çok etkilenen yerlerden bir tanesidir. bölgemiz özellikle sınır ticaretinde pozitif ayrımcılık yapılarak Kapıköy'ün transit araçların geçişine açılmalıdır.

7/24 işlem görmelidir. 1996-2000 yılları arasında Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti arasında sınır ticareti kapsamında akaryakıt ithalatı yapılmıştır. Bugün bildiğiniz gibi akaryakıt fiyatları bir hayli yüksek, bu akaryakıt ithalatı ile beraber özellikle Van ve çevre iller ucuz benzin ve mazota kavuşurlar. Bununla beraber hem ülke ekonomisine hem il ekonomisine büyük katkıları olur. sizin zati aliniz bir kararname ile bunu Van halkına hediye edebilir.

Dünyanın en gelişmiş illeri sınır illeridir. İran'da özellikle sebze ve meyve hem kış hem yaz aylarında çok ucuzdur. İlimiz ve bölgemiz bu sınır ticaretinde istifade edebilir. Bir nebze olsun bugünkü ekonomik krizi il ve bölge olarak sınır ticareti ile atlatabiliriz. Van Kapıköy sınır kapısının hem transit taşımacılığına hem akaryakıt ithalatına ve meyve sebze ticaretine açılması ticarette ve  turizmde ciddi bir şekilde hareketlenme getirecektir.

Van için pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. çünkü Van doğunun ve ülkemizin ekonomide parlayan yıldızı olacaktır. Van tarihi yeraltı ve yer üstü kaynakları, doğal zenginlikleri, tarım ve hayvancılığı, turizmi ve ticaret kapasitesi ile bölgeniz parlayan yıldızıdır. Van tarihi ipek yolunun kavşak noktasında yer alıyor olması, genç enerjik ve kalifiye işgücü ile de Türkiye'nin gelişmeye ve büyümeye en uygun illerindendir. Zatı alinizden kararname ile Van ilimizin serbest ticaret bölgesi ilan edilmesi istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım,

1.200.000 nüfusuyla büyük şehir olan Van'ınımız 12 yıldır bitirilmeyen adeta çile yolu haline gelen Van Çevreyolunun biran önce bitirilmesi elzemdir. Zira  çevre yolundan dolayı mağdur olan on binlerce kişi vardır. DOP oranında  %46 kesinti yapılmış, bu da yetmemiş insanımızın hem arazisi gasp edilmiş hem de tanımadığı insanlarla ortak edilerek bir nevi vatandaşlar arasında fitne tohumu ekilmiştir. Bu da yetmemiş vatandaşın en güzel yerleri hazineye devredilmiş, vatandaşa ise hazineye ait bataklık arazileri verilmiştir. Sizden bu konuda acilen mağduriyetleri giderecek adımların atılmasını talep ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Vanlılara hediyeniz olur. Özellikle, DSİ bölgesinin yerinde Van'ımız için modern kültür merkezi ve millet bahçesi yapabilirsiniz. Vanlılar olarak sizden hızlı tren istiyoruz. Van Gölü'nün korunması için acilen kanun istiyoruz. Van'ımıza hava yolu ulaşımında sefer sayılarının arttırılmasını talep ediyoruz. İlimizde işsizlik hayli yüksek ama genç nüfusa sahibiz.

Özellikle ilimize yatırım yapacak iş adamlarına pozitif ayrım yapılarak ilimizde yatırım yapmalarını istiyoruz. İşe alımlarda ailelerde çalışan çalışmayan birey sayıları dikkate alınmalıdır. Mutlaka hiçbir ferdi çalışmayan  hanelere pozitif ayrım gözetilmelidir.  İran Başkonsolosluğu Van'a gelmelidir. Nitekim Erzurum İran'a 350 KM uzaklıktayken Van'ımız İran'a 60 KM uzaklıktadır. Acilen İran Başkonsolosluğu Van'a getirilmelidir. Van gelişirse bölge gelişir, bölge gelişirse Türkiye gelişir.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış ve bütün medeniyetlerin izlerini asırlar geçmesine rağmen kendi bünyesinde büyük bir zenginlik  olarak bulundurmayı başarmış şehr-i Van'ımıza tekrar hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşkanım.          

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI