1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Fikret Geyik

facebook-paylas
OLMASI GEREKENLER
Tarih: 13-06-2023 23:08:00 Güncelleme: 13-06-2023 23:08:00


Cumhurbaşkanımız yüzyıl Türkiye’sinin kabinesini açıkladı. Kabine ekonomik ve teknokrat ağırlıkta olduğu için son yılların en mükemmel kabinesiydi. Kabine öncelikle Türkiye’nin bölgesel dengelerini içine almıştı. Halktan büyük destek alacaktır. Kabinede en önemli özellik Kürt kökenli bakanlara en önemli yerlerin verilmesiydi. Bingöllü Cevdet Yılmaz’a Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı verilmişti.

Dışişleri Bakanlığına yıllarda Mit Başkanlığını yapan Kürt kökenli aynı zamanda Vanlı olan Hakan Fidanın olması. Ayrıca ekonominin başına Batmanlı kürt kökenli Mehmet Şimşek’e emanet edilmesi yeni kabine için Türkiye yüzyılı için harikaydı. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığını Mardinli Kürt kökenli Vedat Işıkhan’ a verilmesi, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığını Erzurumlu Yusuf Tekin’e, Milli Savunma Bakanlığını Ardahanlı Yaşar Güler Paşa’ya verilmesi bundan sonra özellikle bölgede yaşayanlar için umut olmuştur. Bundan sonra Güney Anadolu ve Doğu Anadolu‘ya pozitif ayrımcılıkla sorunlar çözülecek. Bölgeye yatırım ve huzur gelecektir.

Bundan sonra önümüzdeki en önemli sorun liyakat sorunudur. Özellikle yeni atanacak olan bürokratların liyakat esas alınarak atanması yapılmalıdır. Peygamber efendimiz ‘’İşi ehline verin’ ’desturunu yerine getirelim. Gençlerle alakalı sorunlar ivedilikle çözülmelidir. Torpil kaldırılmalıdır. Bazı kurumlar hariç acilen mülakat kaldırılmalıdır. Sınav sistemine göre yerleştirme yapılmalıdır. Gençlerin hayalleri umutları kırılmamalıdır. Gençlik bankası kurularak evlenemeyen gençler yardım edilmelidir. Girişimci gençlerin önü açılarak gençlere fırsat verilmelidir. Unutmamalıdır geleceğimizi bu gençler şekillendireceklerdir.

Şeffaflık ve açıklık getirilerek kamu ihaleleri yapılmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde ihale peşinde koşan, yetim hakkı yiyen rüşvet alanların tespit edilerek bütün mallarına el koymak ve vatan hainliğinde yargılanmalıdırlar. Bir an önce etik ve nerden buldun yasası çıkartılmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarda lüks şatafat ve israf önlenmelidir. Devlet içerisinde aşırı israfa son verilmelidir. Her müdüre her birime sıfır makam arabası ve şoför verilmesinde vaz geçirilmelidir. Göz göre göre milletin parasını birileri şahsı itibarları üzerinde yok edip talan etmesin bunun için öncelikle önlemler alınsın.

İktidarın önünde en önemli sorun ekonomik sorunlardır. Bu sorunların üzerine kaliteli liyakatli ekonomiden anlayan kadrolarla özellikle lüks ve şatafat kamu kurumlarında israfları önleyerek yolsuzlukların önüne geçerek başaracaklarına inanıyorum. Yolsuzluklarla mücadele iktidarın birinci hedeflerinden olmalıdır. İşsizlik sorunu bu sorunu çözmekte basit kamu kurumlarında hiç çalışmayan her aileden bir fert iş sahibi yapılarak bir nebze de olsa yoksulluğun önüne geçirilebilir. Fabrikalar açarak iş istihdam alanları oluşturabilir. İnsanlara bedavadan para dağıtmak yerine insanlara balık tutmağı öğretmemiz lazım. Üretim alanlara vatandaşları teşvik etmemiz gerek. Gelir dağılımında ki adaletsizliği gidermemiz gerek öncelikle orta sınıf dediğimiz emekli çalışan, memur, işçi aylıklarını yaşanılabilir seviyeye çıkararak gelişen büyüyen ülkemizin gelir kaynaklarının bir kısmını buraya aktardığımızda, esnafımıza nefes alıcı onları rahatlanacak krediler verilerek, tarım yapan çiftçilerimize destek kredilerle onları da üretime teşvik ettiğimiz zaman aradaki ücret dengesizliği gelir dağılımında ki adaletsizlik ortadan kalkar.

İktidar temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırtarak her kesimin memnun olacağı bir sivil anayasayı bir an önce yapmalıdır. Öncelikle 3 y ile mücadele edilmelidir. Yasaklar, yolsuzluk, yoksullukla mücadele edilmelidir. Ülkede büyük bir üretim seferberliği başlatılmalıdır. Bir an önce hukuksal sorunlar çözülerek vatandaşlara güven verilmedir. Liyakatsizlik (siyasal kayırmacılık, hemşerilik) sorunu çözülmelidir. Kamu kurum ve kurumlarına liyakatli yönetici ve bürokratlar atanmalıdır. Torpile bir an önce son verilmelidir. İşi ehline verilmelidir. Bazı kurumlar hariç mülakat sistemi kaldırılmalıdır. Vatandaşlarımıza kaybolan güvenlerini yeniden tesis etmeliyiz. İşe alımlarda sadece partiden giden listeler alınmamalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında özellikle belediyelerde sadece parti yetkililerinin ve milletvekillerinin belediye başkanının akrabaları işe yerleştirilmemelidir. Halk özellikle bu konuda muzdariptir.

İktidar bir an önce mülteci sorununu en güzel şekilde çözmelidir. Burada misafirimiz olan kardeşlerimizi onlara güvenli ortam sağlanarak ülkelerine gönderilerek sorunları çözülebilir.

Yıllardır kanayan kürt sorunu ivedilikle çözülmelidir. Anadil önündeki engeller yapılacak sivil demokratik anayasa ile çözülmelidir. Özellikle annelerin gözyaşları dindirilmelidir. Doğu ve Güneydoğu ekonomik anlamda pozitif ayrımcılık yapılarak bölgenin kalkınmasına öncelik verilmelidir. Et ve tırnak olan Türk ve Kürt kardeşliği İslam kardeşliğiyle perçinlenmelidir. Yeni dönemin özellikle bölgemiz ve ülkemize çok şeylerin katacağına inanıyorum. Yeni dönemin ülkemiz ve bölgemiz için hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah başarılı olurlar ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI