1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Mehmet Bilici

facebook-paylas
TİCARET BAKANINA İTHAFEN.. SAYIN BAKAN; DEVLET BABALIĞINI GÖSTERSİN ARTIK DİYORUZ.
Tarih: 25-12-2022 17:38:00 Güncelleme: 25-12-2022 17:45:00


Ticaret Bakanı Mehmet MUŞ;

“Asgari ücret zammını fırsat bilerek haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılara karşı Bakanlığımız denetimlerini yoğunlaştırmıştır.

Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır.

Konuyu yakından takip ediyoruz.Hükümetimizce vatandaşlarımızın refahını artırmak için atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine asla müsaade etmeyiz.

Bu konuda vatandaşımızın hakkını-hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. “ şeklinde bir açıklama twiti atmış.

Bizde Sayın Bakana bu mesajına binaen şunları söylemek isteriz...

Ceza keserek benim hakkımı hukukumu korumuş olmuyorsunuz. Haksız fiyat artışını engelleyeceksiniz. Haksız bir şekilde bizim cebimizden çıkan fazla paraya engel olacaksınız.

Hiçbir şey yapamıyorsanız atayın marketlerin başına kayyumu millet hem rahatlasın hem alkışlasın.

Zincir marketlerin 2 yıldır yaptıkları her zam yanlarına kar kaldı. Bugünden sonra yapacakları zamlar da yanlarına kar kalacak.Keseceğiniz bir kaç sembolik cezadan başka bir şey olmayacak. Sadece marketlerde değil A'dan Z'ye tüm sektörlerde aynı problem mevcut. Kaç yıldır bu keyfiyet devam ediyor. Acil icraata geçin 100 yıllık fırsatı kaçırıyoruz vallahi. 2023 tehlikede! İlk tespitte 1 hafta kapama, İkinci tespit te 10 günlük kapatma, 3 tespitte 1 ay kapatma verin.

Bakalım bir dahayaparlar mı?Para cezası veriliyor buda millete zam olarak dönüyor millete ödetiyorlar.

Bunların bütün şubelerinin 15 gün kapatılması,Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisini bozmaya çalışan gıda teröristlerine5 yıl ağır hapis cezası verilmeli,Ticaretten men edilmeli, Mal varlıklarına el koyulması beklentilerimiz arasında...

Tarla da ki,sera da ki ürün markette bakkal da 8-10 katı. Bu mu koruma.? Maliyet hesabını devlet yapacak kâr marjı aralığı koyacak.Taban fiyat uygulaması yapacak. Marketler bakkallar bu aralık da rekabet edecek. Tabi ki Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere. Gerisi bence bu cefakar halkı oyalamaktan başka bir şey değildir. Gece gündüz demeden ve dahi yaşına rağmen çabalayan Reis'in bütün emeklerini zayi edecekler bu marketler sayın bakan. Açıkçası rahat değiliz. Halk çok kızgın. Bilakis şüpheleri azalmıyor artıyor... Mazot benzin fiyatları %30 lara yakın geri geldi başlıca servis, otobüs, minibüs, dolmuş, nakliye hizmetlerinde hiç bir fiyat gerilemesi yaşanmadı. Ev fiyatları dörde, otomobil fiyatları beşe, market, pazar fiyatlarını altıya katladılar...Atı alan Üsküdar'ı geçti... Artık umudumuz kalmadı diyen bir sokak sesi var. Bunu artık duyun isterim.Sizi saha da görmek istiyor bu halk. Ticaret Bakanı olarak, bakan yardımcılarınızla birlikte bu stokçu ve fahiş fiyat uygulayan zalimlerin iş yerlerini depolarını bilfiil sizler denetleyin. Ekranlar da bu görüntülerinizi görelim. Bu işi hafife almayın derim. Derhal görev başı yaparak gece gündüz demeden bu ekonomik savaşa mani olmalısınız. Aksi durumda yapılan bunca hizmetin yolun, köprünün, hastanelerin pekte bir ehemmiyeti olmayacak bilesiniz. Biz artık size inanmak istiyoruz. Hala tespiti halindeyiz diyorsunuz, yılbaşından sonra diyorsunuz! zam furyası başladı devam ediyor. Bunu halk gözlemleyebiliyorsa bakanlığın şunu tespit etmiş ve önlem almış olması gerekmez miydi? iş işten geçtikten takibi zorlaşmaya başladıktan sonra değil! Maaş artışları yapılmadan önlemlerinizi alıp piyasadaki mevcut fiyatları tespit etmeniz gerekirdi. Şimdiki fiyatlarla kıyaslama yapıp zulmü görebilmeniz açısından. Halkın elinde bu etiketlerin resimleri var. Hesap günü bunun sandığa yansıyacağını tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok.

SAYIN BAKAN; DEVLET BABALIĞINI GÖSTERSİN ARTIK DİYORUZ. BUNU YAPACAK OLAN DA GÖZÜ KARA HALK SEVDALISI BIR BABAYİĞİTTİR...





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI