1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nevzat Aksoy

facebook-paylas
NİCE DÜŞÜNCELERDE SAKLI HAZİNELER YARIN İÇİN BİR UMUT OLABİLİR
Tarih: 21-04-2022 13:59:00 Güncelleme: 21-04-2022 13:59:00


Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlıyorum.

Bizim coğrafyada nasıl ki zengin maden yatakları var olmakla mükabil, bunların tespit edilip bunları ekonomiye kazandırıldığı zaman, Türkiye devletinin yarınlarına pozitif bir güç katacağı gibi, yeni keşfedilmemiş nice altın değerindeki yaratıcı düşünceleri açığa çıkartılması için bir uğraş verilip, bunları topluma kazandırmakta kaçınılmaz bir gerekliliktir.

        Bugün insanlık yaratıcı düşüncelerin ortaya koyduğu yararlı projelerin mirasından  faydalanıyor, ve faydalanılmaya da devam etmektedir. Bir nevi yaratıcı düşünceler dış dünyadaki insan yaşamlarında  pratik bir rengk ve zenginlik katan, düşşel  dünyanın bir maden yataklarıdır.Bugün  düşşel maden yataklarının değer, ve anlamını idrak eden toplumlar, gelişmeye yelken açmış bir kulvarda yol almaya devam etmektedir.

        Çünkü düşünce dünyası, Özgür ve yasakların kabul etmediği, toplumlarda gelişir ve açığa çıkar.Bu özgürlük toprağında gelişen ve açığa çıkan düşşel enerji, dünya nimetlerinin meyvesini, tarih boyunca insanlığa tattırmış ve gelişimlerine katkı sağlamıştır.Düşünceye ortaçağ  avrupası gibi yasak ve Özgür bir ortam vermeyen, toplumlarda maalesef yıllarca karanlık çağı yaşamaya mahkum edilmiş, dünya nimetlerinin güzelliklerinden  faydalanamamıştır.Düşşel alemin zenginliğinin  kaynağı, olan insan  her zaman desteklenmesi ve gerekli olan  itibardan  mahrum edilmemesi gerekir.

         Şimdi kısa ve öz bir hikaye ile yazımıza renk katarak bitirmek istiyorum.

Albert Einstein, Princeton üniversitesinde hocalık yaptığı yıllarda  sık sık otomobiliyle yollara düşüyor, ve bir çok konferans veriyormuş.Einstein yine bir konferansa gitmek üzere yola çıktıkları bir gün şöförü Einsteina:

Efendim uzun zamandır konuşmanızı yaparken bende arka sıralarda oturup sizi dinliyorum ve neredeyse söyleyeceğiniz her şeyi kelimesi kelimesine biliyorum demiş.

Einstein yine bir konferansa gitmek üzere yola çıktıkları bir gün şöförü Einstein’a:

Einstein  gülümseyerek ona bir teklifte bulunmuş.Peki şimdi gideceğimiz yerde beni hiç tanımıyorlar.O halde palto ve şapkalarımızı değiştirelim, benim yerime sen konuş, ben de arka sırada seni dinlerim.

      Şöför, gerçekten çok şahane ve başarılı bir konuşma yapmış ve sorulan bütün  soruları doğru cevaplamış.Tam yerine oturacağı sırada bir kişi, o güne kadar konferansta sorulmamış ağır bir fizik sorusu sormuş.Şöför hiç duraksamadan soruyu soran kişiye dönüp, böylesine basit bir soruyu sormanız gerçekten çok garip demiş.Sonrada salonun arkasında oturan Einsteni işaret ederek şöyle devam etmiş.

Şimdi size arka sırada oturan şöförümü çağıracam ve sorduğunuz soruyu, göreceksiniz o bile cevaplayacak.

     Hikayede gördüğünüz gibi yaratıcı düşünme için ille de dahi olmak gerekmiyor, yaratıcı olma becerinizi geliştirin kendinizi keşfedin ve başarınızı katlayın.Günümüzde hiç bir düşüncenin  önü ve özgürlüğüne ipotek konulmaması gerekir.Unutulmaması gerekir ki  bu günkü dünyamızı bir güneş gibi aydınlatan bir mirasa özgür düşşel düşünceye borçluyuz.

Saygı ve sevgilerimle

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI