1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nurcan KONGUR / YeniMedyaGazetesi Sahibi |Gazeteci|Yazar|Şair

facebook-paylas
AYHAN BİLGEN, 'ORTADOĞU DÜNYA BARIŞI VE GÜVENLİĞİNİN TEMİNATIDIR'
Tarih: 14-10-2023 12:07:00 Güncelleme: 21-10-2023 10:33:00


Youtube Videolu Özel Haber

Hazırlayan | Nurcan Kongur

 

Kıymetli Okuyucularım,

 

Türkiye’nin Sesi Altınçağ Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen ve Yönetimi son dönemde “Ortadoğu’daki Gelişmeler” hakkında değerlendirmeler yapmak üzere basın mensuplarıyla Sultanahmet Loop Garden Cafe de kahvaltılı toplantı da bir araya geldi.

 

75 YILDIR BİR SORUN ÇÖZÜLÜRDÜ.. 

KAN VE GÖZYAŞI, MÜLTECİ SORUNU, CEZAEVLERİ SORUNU, İŞGAL EDİLMİŞ TOPRAKLAR SORUNU VAR..

SÜRECİN BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİ İLE SONUÇLANMASI VE BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİNİN BAŞKENTİ..

GAZZE’NİN İNSANSINLAŞTIRILMASI İLE LÜBNANLAŞMA PLANI.. 

ORTADOĞU, DÜNYA BARIŞI VE GÜVENLİĞİNİN TEMİNATIDIR..

TÜRKİYE BÖLGE HALKLARININ BARIŞI İÇİN AKTİF ROL OYNAMALIDIR..

 

Başkan Bilgen İstanbul’da basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda dünyanın kilitlendiği “Ortadoğu'daki Gelişmeler çerçevesinde Gazze, Filistin ve İsrail de yaşanan insanlık dramı” üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen sözlerine başlarken “Ortadoğu’daki gelişmelerle ilgili Gazze de başlayan muhtemelen bütün bölgeye yayılma potansiyeli gittikçe yükselen sürece dair yaklaşımı ve bakış açımızı paylaşacağız.” Dedi.

75 YILDIR BİR SORUN ÇÖZÜLÜRDÜ 

Başkan Bilgen, bu sorunun 75 yıllık arka planı olduğunu hatırlatarak, "Çünkü bugüne kadar ki sorunun çözümsüzlüğünden fayda uman güçler, devletler olmasaydı herhalde 75 yıldır bir sorun çözülürdü." Dedi.

KAN VE GÖZYAŞI, MÜLTECİ SORUNU, CEZAEVLERİ SORUNU, İŞGAL EDİLMİŞ TOPRAKLAR SORUNU VAR

"Öyle yada böyle geçmişten bu yana sadece kan ve gözyaşı var. Mülteci sorunu, cezaevleri sorunu, işgal edilmiş topraklar sorunu var. Bütün bu sorunların çözümü konusunda güçlü bir irade ne bölge ülkelerinden İslam devletlerinden, ne Avrupa’dan Batı’dan, Amerika’dan büyük devletlerden gelişmedi. Aksine çatışmadan sanki faydalanan, sanki bu kaosun devam etmesinden medet uman bir anlayış egemen oldu. Bugün artık bunun sürdürülemez olduğu bir noktaya ulaştık.

Yani Filistin sorununun öyle ya da böyle bir çözüme kavuşması gerektiği, artık çözümsüzlüğün bedelinin herkes için çok ağır olmaya başladığı bir aşamaya geldik." Dedi.

Başkan Bilgen, "Elbette ki bir çocuğun, bir sivilin, bir masumun ölümü bile çok önemlidir. Ama işin insani boyutu, dayanışma boyutu, insan hakları boyutu ne kadar önemliyse politik boyutu da barışın egemen olması açısından o denli önemlidir." Şeklinde konuştu.

HABER VİDEOMUZU İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ

 

GAZZE’NİN İNSANSINLAŞTIRILMASI İLE LÜBNANLAŞMA PLANI 

İki kaygısını özellikle paylaşmak istediğini belirten Başkan Bilgen, "Bu çatışmanın bir süre sonra Irak, Suriye, İran olmak üzere bölge ülkelerine yayılma ihtimali. Bu ihtimal oldukça yüksek. Seçenek olmaktan çıkıp kaçınılmaz noktaya geldi muhtemelen bu sürecin bağımsız bir Filistin devleti ile sonuçlanma imkanı ve ihtimali var. Çünkü taşlar yerinden oynadı. Ama bu bağımsız Filistin devletinin başkenti, ayakta kalabilme potansiyeli şüphesiz çok önemli. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde daha çok Gazze’nin insansınlaştırılmasıyla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyoruz. Gazze’den ciddi bir nüfusun dışarıya çıkmaya mecbur edildiği bir tablo meydana gelebilir. Gazze’nin tabi ki kendine özgü önemi var. Hem enerji, hem denizyolları açısından. En az onun kadar önemli olan eğer kara operasyonu başlarsa ki öyle gözüküyor hazırlıklar o yön de sokak çatışmaları başlayacak. Sokak çatışmaları bitmek bilmeyen İşte Beyrut'ta tanıklık ettiğimiz ve Lübnan sürecinden bildiğimiz ve Lübnanlaşma diye literatüre giren bu sefer bir tabloyu Gazze de yaşayabiliriz. Çok uzun yıllara yayılan bir kaos Gazze’yi bekliyor olabilir." İfadelerini kullandı.

Savaşın kazananı olmayacağına vurgu yapan Bilgen, "Elbette Türkiye toplumunun vicdanı tercihi Filistin halkının yanında olmak ve haklarını savunmaktan yanadır. Bu dayanışma sonuna kadar sergilenmeli ama bir taraftan da savaşın kazananı olmayacağı, savaşta herkesin büyük kayıplar vereceğini dikkate alarak bizim barıştan yana bir seçeneği ve siyasi iradeyi egemen kılmamız lazım." Şeklinde konuştu. 

ORTADOĞU DÜNYA BARIŞI VE GÜVENLİĞİNİN TEMİNATIDIR

Ortadoğu’da güven olmadan, dünyada güven olmayacağı kaydeden Başkan Bilgen, "Avrupa'daki ülkeler net bir tercih ortaya koydular ve İsrail'den yana pozisyon aldılar. Ama bu ateş büyüdüğünde Ortadoğu’da güven olmadığında Avrupa’da da, dünyada da güven olmaz. Aslında Ortadoğu bu anlam da dünyanın huzurunun, güvenliğinin, barışının teminatı olan bir bölgedir. Dolayısıyla hem onları barıştan yana bir tavır takınmaya çağırıyoruz. Çatışma silah tüccarlarının işine yarayabilir, bir takım kısa süreli avantajlar sağlıyor olabilir bu ülkelere, fakat orta uzun vade de herkes için kaos herkes için bir bedel demektir." Dedi.

"Türkiye’nin de duyarlılığını dayanışmadan yana Filistin halkının yanında sergilemesini önemsemekle birlikte, devletin hükümetin bir an önce barışın egemen olmasında pozisyon almasını önemli görüyoruz. Çünkü kısa bir süre sonra bölge ülkelerinin hepsi çatışmaya taraf olacaklar. Geçmişte Filistin konusunda duyarlılık gösteren ülkeler, Katar, İran gibi ülkeler muhtemelen Lübnan bu sürecin doğrudan tarafı olacak, biz dolayısıyla dayanışma tavrını da çok önemsiyoruz."

TÜRKİYE BÖLGE HALKLARININ BARIŞI İÇİN AKTİF ROL OYNAMALIDIR

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, "Ama barışın bütün bölge ve bölge halkları için başta şüphesiz Filistin halkı, Araplar, Museviler, Türkler, Kürtler açısından barışın en önemli tercih olması gerektiği kanaatindeyiz. Türkiye’nin de bu barış tercihi konusunda daha aktif, daha doğrudan ve etkili bir süreç işletmesi gerektiğini düşünüyoruz." İfadelerini kullandı.

Basın toplantısının son bölümünde Başkan Bilgen basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Nurcan Kongur

www.yenimedyagazetesi.com Sahibi 

GAZETECİ | YAZAR | ŞAİR

 

YOUTUBE KANALIMDAN HABER VİDEOMU İZLEYİNİZ. YENİ HABERLERİM İÇİN KANALIMA ABONE OLUN, TAKİP EDİN, PAYLAŞIN.

YENİMEDYAGAZETESİ 

OBJEKTİF DOĞRU HABERCİLİK 

(Özel haber Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz.)





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI