1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nurcan KONGUR / YeniMedyaGazetesi Sahibi |Gazeteci|Yazar|Şair

facebook-paylas
BAKAN KURUM ’Sizlere söz veriyoruz!.. Bu millet başını güven içerisinde yastığa koymadıkça, biz de başımızı yastığa koymayacağız!”
Tarih: 02-05-2023 20:01:00 Güncelleme: 21-10-2023 10:14:00


BAKAN MURAT KURUM VARAN1

 

Youtube Videolu Özel Haber | 

Hazırlayan Nurcan Kongur 

 

Kıymetli Okuyucularım,

AK Parti Kartal İlçe Başkanlığının düzenlediği programa davetleri üzerine katılarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un Kartal programını yakın gözlemlerimle sizlere aktarabilmek için bir gün boyunca takip ettim.

Haber niteliğinde (youtube videolu) yazıma geçmeden önce günün sonunda ki özel yorumumu kısaca aktarıyorum;

Evvela günümüzde iletişim kazalarının başlıca sebebinin dinlemek olduğu gerçeğini hatırlatarak, dinlemek çok önemli bir meziyettir. Bakan Kurum ise net bir şekilde söylüyorum çok iyi bir dinleyici. Gün boyu yoluna çıkan herkesi istişareli bir şekilde dinledi. Kimin ne sorunu varsa kendisine verilen notların içeriğini bilemiyoruz ama belge vs. ne verilse hepsini aldı, tek tek incelenmesi talimatını ise vatandaşın gözü önünde verdi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle “işi ehline vermek” dedikleri işte tam da budur. Yani Bakan Murat Kurum.

Düşünün efendim İstanbul çok şanslı.. Niye mi? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve bir de üstüne AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı olan Sayın Murat Kurum; Türkiye’de bu kadar başarılı hizmetlere imza atmış hakikaten toplumun her kesiminden takdir toplamış bir Bakan, şimdi ise İstanbul’un 1.Bölgeden Milletvekili adayı olmuş.

İstanbul nasıl şanslı olmasın ki..

Hani bir söz var “yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” işte bu sözün tam karşılığı;

İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ve AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Sayın Murat Kurum.

İyi okumalar dileğimle Bakan Murat Kurum’un Kartal ilçesinde geçirdiği seçim maratonuna dair tüm günlük haber notlarını, dikkatinize sunuyorum.

…………………………………………………

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Sizlere söz veriyoruz. Sizlerden önce yavrularımıza söz veriyoruz. Bu aziz şehirde tek bir riskli, tek bir güvensiz yapı dahi bırakmayacağız! Bu millet başını güven içerisinde yastığa koymadıkça, biz de başımızı yastığa koymayacağız!” dedi.

BAKAN KURUM, " BİZİ ARAYAN..."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “ Bizi arayan! Kartal’da yıkılan apartmanın enkazında bulur. Bizi arayan! Adıyaman’ın yollarında, Gaziantep’in, Maraş’ın, Hatay’ın yolların da bulur, Kartal’ın, İstanbul’un sokaklarında bulur. Bizi arayan! İzmir’de deprem olmuştur, biz 2 saat sonra oraya gitmişizdir, vatandaşımızla el ele vermiş ve acılarımızı hep birlikte paylaşırken bulur. Bizi arayan! Antalya’da, Muğla’da yangın olmuştur, Karadeniz bölgelerinde sel olmuştur, orada Kastamonu’yu, Bartın’ı, Giresun’u, Sinop ’da evlerimizi yaparken bulur. Bizi ararsanız! Baretlerini takmış, çizmelerini giymiş olarak milletimizin yuvalarını inşa ederken bulursunuz.” dedi.

Partilerin seçim çalışmalarının oldukça yoğun geçtiği bu dönem de 14 Mayıs 2023 seçimlerine iki haftadan az bir zaman kala AK Parti seçim mesaisini hızlandırdı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Bakanları, milletvekilleri ve 28. Dönem Milletvekili adayları, tüm il ilçe teşkilatları Türkiye genelinde yürüttükleri yoğun seçim çalışmaları içinde gece gündüz demeden saha çalışmalarıyla, vatandaşı dinliyor ve özellikle ilçelerde ki kemikleşmiş sorun ve problemleri kalıcı çözüm odaklı yaklaşımla, çözmeye çalışıyorlar. Bu bağlam da İstanbul’un Kartal ilçesinin de özellikle kentsel dönüşümün öne çıktığı yıllardır herkesin bildiği üzere çözülememiş ve süregelen bir takım sorunları mevcut.

HABER VİDEOMUZU İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ VİDEO LİNKİNE TIKLAYINIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un Kartal ilçesinde Ak Parti Kartal İlçe başkanlığının organizasyonunda düzenlenen bir dizi programa katıldı. Kartallılar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Kurum’a gittiği her İlçe gibi Kartal’da da vatandaşın gösterdiği sevgi gözlerden kaçmadı.

Bakan Kurum, beraberinde AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, İlçe yönetimleri, meclis üyeleri ve teşkilat mensupları ile seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un Kartal ilçesinde Ak Parti Kartal İlçe başkanlığının organizasyonunda düzenlenen bir dizi programa katıldı.

ilk olarak Kartal ilçesinde faaliyet gösteren Tüm Doğu Ve Güneydoğu Dernekleri kahvaltı programına katıldı. Kartal Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’nde esnaf ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. Kartal Yunus Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek kentsel dönüşüm hakkında toplantı yapan Bakan Kurum, ardından Kartal’ın Orhantepe Mahallesi’nde seçim otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

İlk olarak Tüm Doğu Ve Güneydoğu Dernekleri kahvaltı programına katılarak Doğu Ve Güneydoğu’lu vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kurum, Mardin Türküsünün sözleriyle ”Bir tel çektik Diyarbakır’dan, Siirt’ten, Mardin’den, Ağrı’dan, Kars’tan, Muş’tan ve bir ah çektim derinden diyen. İşte memleket hasretiyle, gurbet ve sıla hasretiyle kavrulan her bir kardeşime, medeniyetimizin başkenti İstanbul’umuza bu güzel İstanbul sabahında buluşmaktan dolayı biz de onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz, iyi ki varsınız, İyi ki sizlerle beraberiz ve inşallah bu kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, yüzyıllar sürecek. Ve ülkemizi, milletimizi, şehirlerimizi el ele vererek inşallah Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz” dedi.

İkinci programda Kartal Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’nde esnaf ile bir araya gelen Bakan Kurum, esnafın dile getirmeye çalıştığı sıkıntı ve sorunlarına kayıtsız kalmadı. Tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak herkesin İstanbul’u için, eserlerin İstanbul’u için, hepimizin İstanbul’u için gayret gösterdiklerini belirti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde gece gündüz tüm kadrolarla çalışarak mücadele edildiğini söyledi.

 “İSTANBUL’DA 1.5 MİLYON KONUTLUK BÜYÜK DÖNÜŞÜM” GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2012 yılında “Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm” diyerek Gaziosmanpaşa’dan ilk kazmanın vurulduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Şimdi de; ‘İstanbul’da 1.5 Milyon Konutluk Büyük Dönüşüm’ ve ‘Yarısı Bizden, Yarısı Devletten!’ diyoruz. Hedefimiz İstanbul’daki ne kadar riskli alan varsa hızlı şekilde inşasını gerçekleştirmek. 200 bin konutu yerinde 100 bin konutu ise rezerv alanlar da yapacağız. 2+1 konutlarımızı 750 bin liraya, 3+1 konutlarımızı ise 900 bin liraya dönüşümü sağlayacağız. Vatandaşımız aylık 5 bin 625 lira taksitle 10 yıl vadeli şekilde evinin borcunu ödeyebilecek. Kalan tutarı ise devletimiz karşılayacak. Yüzde 50’de fazla desteği vatandaşımıza vermiş olacağız. Bununla birlikte kardeşlerimize 5 bin 250 lira kira yardımı, 10 bin 500 lira da taşınma yardımı vereceğiz. Vatandaşımızla el ele hep birlikte İstanbul’umuzu dönüştüreceğiz.” dedi.

“YENİ SANAYİ ALANLARIYLA BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİYLE; BUGÜN TÜM SANAYİ ALANLARINI DAHA MODERN YERLERE TAŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’de 21 yılda, birçok yatırımın hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Kurum, “Bakanlık olarak; “Yeni Sanayi Alanlarıyla Büyük Türkiye” hedefiyle; bugün tüm sanayi alanlarını daha modern yerlere taşıyoruz. Ankara, Trabzon, Uşak, Aksaray, Diyarbakır ve Kayseri’de eski sanayi sitelerimizi taşıdık. Esnafımızın, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine İlk Evim İş Yerim projesi kapsamında ilk etapta 10 bin sonrasında toplam 50 bin sanayi dükkânını 81 şehrimize kazandıracağız. Hedefimiz şehir merkezinden uzak alanlara bu sanayi alanlarını taşıyarak sizlerin daha rahat, daha konforlu ve trafik sorunu olmayan yerlerde mesailerini sürdürmesini sağlamaktır. Sizler yaklaşık 40 yıldır, burada bulunan 218 dükkânda çalışıyorsunuz. Kartal’ın, İstanbul’un ekonomisine büyük katkı sağlıyorsunuz. 2021 yılında burada başlayan bir dönüşüm süreci var. Ekiplerimiz bu alandan karot alımı yaptılar ve dönüşmesi gereken riskli yapılar olduğunu tespit ettiler. Buradan söz veriyoruz: Evlerinize en yakın yerde bir rezerv alana sizleri taşıyacağız!” diye konuştu.

“NASIL Kİ EVLERİMİZİ ‘YARISI BİZDEN’ KAMPANYASIYLA DÖNÜŞTÜRÜYORSAK, SANAYİ SİTELERİMİZİN DE YARISINI DEVLETİMİZ VERİR DÖNÜŞTÜRÜRÜZ”

“BİZ DE SÖZ NAMUSTUR”

Milli Emlak Konut Genel Müdürlüğü ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek Tuzla’daki hazine arazisinin esnafa tahsis edileceği kararını aldıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Tuzla ve Kartal'daki 2-3 arazi üzerinde görüşmelerimizi yaptık. Tuzla'daki hazineye ait araziyi Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’ne tahsis edeceğiz.  Esnafımız bizim vermiş olduğumuz arsada, 'Sayın Bakanım arsayı verdiniz ama iş yeri ne olacak?' derse, nasıl ki evlerimizi 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla dönüştürüyorsak, sanayi sitelerimizin de yarısını devletimiz verir dönüştürürüz. Hiç bir hak kaybına ve mağduriyete izin vermeden sizleri yeni dükkânlarınıza yeni iş yerlerinizi kavuşturalım. Bizim sözlerimiz muhalefetin sözlerine benzemez. Biz sözlerimizi tutarız. Bizde söz namustur!” dedi.

“ALANINDA EN YETKİN YÜZLERCE HOCA, BİLİM İNSANLARI, TÜM KURULUŞLARIMIZLA İSTANBUL’UMUZU KORUYACAK RİSK KALKANINI BİR AN EVVEL OLUŞTURMAK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Bakan Kurum, programının ardından Kartal’da Yunus Mahallesi sakinleriyle kentsel dönüşüm üzerine konuştu. Vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileten Bakan Kurum, Yunus Mahalle sakinlerinin sorunlarını tek tek dinledi salonu hınca hınç dolduran ve sıkıntılarını ısrarla dile getirmeye çalışan vatandaşlara kayıtsız kalmadı. Devletin tam güvencesinde çözüme kavuşturacaklarının sözünü veren Bakan Kurum bütün vatandaşların alkış ve sevgi gösterileriyle takdirini topladı.

Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımız, bize bir an evvel burada kentsel dönüşümün süratle başlatılması talimatını verdiler. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayışla vatandaşımızla el ele vererek kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz. Hamdolsun biz dünyanın gözbebeği bu şehre layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu şuurla İstanbul’umuzun 39 ilçesinde bu şehre dair bir imzamız var. Bugün bu şehir deprem bekliyor. Biz de depremler başta olmak üzere bu şehri afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz. Bu yüzden güvenli, huzurlu yuvalar diyoruz. 1,5 milyon konutluk büyük İstanbul dönüşümü diyoruz ve ‘Yarısı Bizden, Yarısı Devletten’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SİZLERE SÖZ VERİYORUZ!. BU MİLLET BAŞINI GÜVEN İÇERİSİNDE YASTIĞA KOYMADIKÇA, BİZ DE BAŞIMIZI YASTIĞA KOYMAYACAĞIZ!”

İstanbul’da 1.5 milyon konutluk büyük dönüşümü başlattıklarını belirten Bakan Kurum, Kardeşlerim, ne diyoruz! ‘Güvenli Konutlar, Huzurlu Yuvalar’ diyoruz. ‘İstanbul’da 1.5 Milyon Konutluk Büyük Dönüşüm’ diyoruz. ‘Yarısı Bizden, Yarısı Devletten!’ diyoruz. Sizlere söz veriyoruz. Sizlerden önce yavrularımıza söz veriyoruz. Bu aziz şehirde tek bir riskli, tek bir güvensiz yapı dahi bırakmayacağız! Bu millet başını güven içerisinde yastığa koymadıkça, biz de başımızı yastığa koymayacağız! Vatandaşımızın yanında olacağız. ‘Yarısı Devletten’ dedik. Yani İstanbul’umuzda evlerini dönüştürmek isteyen kardeşlerimizin yeni evlerinin maliyetinin yarısını biz karşılıyoruz.” dedi.

“İSTANBUL’DA ‘Yarısı Bizden’ KAMPANYAMIZA BUGÜN İTİBARIYLE 413 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN 74’BİN KARDEŞİMİZ BAŞVURU YAPTI”

Bakan Kurum, “Yarısı Bizden” kampanyasına 26 Nisan’dan bu yana yapılan güncel başvuru sayını açıklayarak, “Kentsel dönüşüm sürecine giren binaları Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız ile inşaatını gerçekleştireceğiz ve 2 yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Bugün itibariyle İstanbul’umuzda 413 bin bağımsız bölüm için 74’bin kardeşimiz başvuru yaptı. Yani daha şimdiden 1.6 milyon vatandaşımız “Ey devletim gel benim evimi, dükkânımı dönüştür.” dedi. Kartallı kardeşlerimiz de bu kampanyamıza yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. “Biz İstanbul’da tüm ilçelerimize hizmet ettik. Hiçbir zaman ayrı gayrı demedik. Şu partinin belediyesi, bu partinin belediyesi demedik. Çünkü daima asıl olan milletimizin, sizlerin can ve mal güvenliğidir. Mesele milletimizin canı, yavrularımızın istikbali olunca politika orada durur. Yerini devlet sorumluluğuna, millet sorumluluğuna bırakır.” Şeklinde konuştu.

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nde imar planlarının onaylanıp askıya çıkarıldığını ifade eden Bakan Kurum, Yunus Mahallesi’nde 135 bin metrekarelik alanın öncesinde riskli alan ilan edildiğini bölgedeki sağlıksız yapıların yıkılarak temmuz ayında ilk inşaatlarına başlanacağının müjdesini verdi.

Bakan Kurum, daha sonra Kartal Orhantepe Mahallesi’nde anahtar teslim töreni ile geniş katılımlı halk buluşmasına katılarak seçim otobüsünden vatandaşlara hitap etti. Şu an, Orhantepe Mahallesinde 14 etapta toplam 801 konut ve 150 dükkândan oluşan kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Bakan Kurum, birinci, ikinci ve on dördüncü etaplarda yer alan 254 konut ve 38 dükkânın yapımının tamamlandığını açıkladı. Bakan Kurum, Bugün de ikinci etapta hak sahiplerinin belirlediği 62 konut ve 11 dükkânın anahtarlarının vatandaşlara teslim edildiğini belirtti.

14 Mayıs 2023 seçimlerinin canımız vatanımız, sevdamız milletimiz ve al bayrağımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Seçim gündemi ve çalışmalara dair yazılarım devam edecek takipte kalınız.

 

Selam ve sevgilerimle

Nurcan Kongur

www.yenimedyagazetesi SAHİBİ

GAZETECİ | YAZAR | ŞAİR

 

Kartal Çavuşoğlu Sanayi Sitesi

Kartal Orhantepe Mahallesi

(Özel haber Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz.)





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI