1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Nurcan KONGUR / YeniMedyaGazetesi Sahibi |Gazeteci|Yazar|Şair

facebook-paylas
MALTEPE KAYMAKAMIMIZ BAHRİ TİRYAKİ GAZETECİLER GÜNÜ'MÜZÜ KUTLADI
Tarih: 18-01-2024 14:30:00 Güncelleme: 18-01-2024 14:53:00


Youtube Videolu Özel Haber 

Hazırlayan | Nurcan Kongur Karabudak 

 

Kıymetli Okuyucularım,

Maltepe Kaymakamımız Sn. Bahri Tiryaki Maltepe’de faaliyet gösteren basın mensupları olarak "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"müzü kutladı.

Maltepe Kaymakamı Sn. Bahri Tiryaki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Maltepe’de faaliyet gösteren biz basın mensupları ile kahvaltı da buluştu.

Kaymakam Tiryaki, sohbet havasında geçen kahvaltı da Maltepe’nin dünü ve bugünü üzerine çeşitli bilgiler vererek değerlendirmeler yaptı. Maltepe’nin sorunlarının da konuşulduğu kahvaltı da Gazetecilerle fikir alışverişinde bulundu.

Kaymakam Tiryaki Maltepe’nin halen ayakta kalmış 100 yıllık bir tarihe sahip yapılarından, tarihi Beş çeşmeler bölgesinden, Başıbüyük Ormanı gibi ilçenin önemli yerlerinden  bahsetti.100 evler mevkiinde bulunan mezarlığı 3 ya da 4 defa gezdiğini orada önemli şahsiyetlerin kabrinin bulunduğunu söyledi. Maltepe Spor’un sıralamada ki yerinden bahsetti ve son durumunu değerlendirdi. Maltepe’mizin tarihi kültürel geçmişi ve konumu itibariyle İstanbul'un çok önemli bir ilçesi olduğuna vurgu yaptı. 

Pandemi dönemin de 350 civarında kitap okuduğunu söyledi ve okumayı çok sevdiği ve beğendiği kitaplar üzerine tavsiyelerde bulundu.

HABERE AİT VİDEOMUZU AŞAĞIDAKİ LİNKİ KOPYALAYIP GOOGLE ÜZERİNE YAPIŞTIRARAK İZLEYİNİZ 

https://youtube.com/shorts/L-F59oz1W4I?si=R98XgLAvKcB-77Ac

OKUMAK DİNİMİZİN İLK EMRİ

İstanbul Valimiz Sn.Davut Gül’ün öncülüğünde il genelinde İstanbul Valiliğince başlatılan “Cumhuriyetin 100’üncü yılında öğrencilerin bilimsel yayınlarla buluşturulması için hayata geçirdiği yeni bir projesinin” Maltepe'deki son durumundan bahsetti. 

"Elektronik dünyasının yaygınlaşması, internet hızının artmasıyla birlikte çocuklarımız gençlerimiz daha çok İnternete yöneldiler. Okumak bizim dinimizin de ilk emri, gençlerimizi çocuklarımızı okumaya yönlendirmeye çalışıyoruz. Bizler de buna sayın Valimizin öncülüğünde katkı yapıyoruz. Siz gazetecilerimizin de desteğini bekliyoruz" dedi. 

Kaymakam Tiryaki İstanbul ve Maltepe’de yetişen ağaç ve çiçek cinslerinden de bahsetti. Bunun üzerine Gazeteciler ise kentleşme ve yapı stoğunun artmasıyla birlikte birçok bitki florasının ne yazık ki yok olduğuna dikkat çekti. 

Kaymakam Tiryaki, Maltepe'nin Marmara Denizi ve Adalara nazır, seyrine doyulmaz muhteşem manzarası ile en uzun, en güzel sahil bandına sahip olduğunun üzerini çizdi.

HABERE AİT VİDEOMUZU AŞAĞIDAKİ LİNKİ KOPYALAYIP GOOGLE ÜZERİNE YAPIŞTIRARAK İZLEYİNİZ 

https://youtube.com/shorts/4KWdPtSjnME?si=5uABeDWJ24objPkY

“İSTANBUL'DA SOSYAL DESTEK MARKETİ ÇALIŞTIRAN TEK KAYMAKAMLIK BİZİZ” 

Maltepe Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Dayanışma Vakfına bağlı olarak çalışan (kurulduğu günden beri) "Sosyal Destek Marketi" hakkında önemli bilgiler verdi. "Amacımız;  orası Sosyal Dayanışma Vakfına merkezi düzeyde katkı geliyor bunu vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. İlk katkıyla vatandaşlardan, iş çevrelerinden, STK'lardan destek alarak orayı zenginleştiriyoruz. Deprem bölgesinde ki vatandaşlarımızın ihtiyacı ve talepleri artınca ister istemez bizim Sosyal Destek Marketimizin bağışlarında da azalma oldu. Ben de zaman zaman Kaymakam olarak çeşitli iş çevrelerine giderek desteklerini istiyorum. Bu konu da biz bir farkındalık yaratıyoruz. 39 İlçe Kaymakamlık içerisinde böyle bir Sosyal Destek Marketi çalıştıran tek Kaymakamlık biziz. Orayı biz ayakta tutmaya çalışıyoruz. İş dünyası, STK ve halkımızın destekleriyle biz ek katkı olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz" dedi. 

ÖNCEKİ KAYMAKAMIMIZDAN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Kaymakam Tiryaki kendisinden önceki İlçe Kaymakamımız Sn.Meftun Dallı'dan övgüyle bahsetti. Maltepe'nin onu çok sevdiğini ve değer verdiğini, ilçe de yerinin ayrı tutulduğunu ve divan edebiyatını çok seven şair yönünün olduğuna vurgu yaptı. 

Bunun üzerine kendisine yönelttiğim, Peki sizin de divan edebiyatına veya şiire ilginiz var mıdır? Soruma ise "şu an ilgim yok belki ileri de emeklilik zamanlarım da ilgilenir ve yönelebilirim." Şeklinde konuştu.

Kaymakam Tiryaki genel olarak İstanbul ve dolayısıyla Maltepe’nin her yönüyle konuşulduğu sohbet havasında geçen kahvaltı sonrası Maltepeli Gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak meslek hayatlarında başarılar diledi. Kahvaltı programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

 

YENİMEDYAGAZETESİ olarak İlçe Kaymakamımız Sayın Bahri Tiryaki Beye 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'müzü kutladığı için teşekkür ediyoruz. 

(Maltepe ilçemiz hakkında röportaj ve yorumlarımla köşe yazılarım, özel haberlerim ve Sahibi olduğum  www.yenimedyagazetesi.com haber sitemiz ile NURCANKONGURYENİMEDYAGAZETETV Youtube Kanalımdan ve altı (6) adet sosyal medya hesaplarımdan yayınlarım devam edecek. Objektif Doğru Habercilik ilkemizle yayın yaptığımız güncel haberlerimizden haberdar olmak için bizi takip ediniz)

 

Sağlıcakla kalınız 

Selam ve Sevgilerimle 

 

NURCAN KONGUR KARABUDAK

www.yenimedyagazetesi.com 

YENİMEDYAGAZETESİ SAHİBİ

Gazeteci | Yazar | Şair | TV Programcısı 

AK PARTİ MALTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI 

ANADOLU BASIN BİRLİĞİ-ABBİM İNTERNET MEDYASI BŞK.YRD/ ABBİM İSTANBUL IL TEMSİLCİSİ

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI