1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com
Bugun...


Talat Yavuz / Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri

facebook-paylas
ŞİMDİ BAYRAM VAKTİ
Tarih: 28-06-2023 00:00:00 Güncelleme: 28-06-2023 00:00:00


Zor zamanlar geçirdik ve yine zor zamanlara hazırlanıyoruz. Uzun süren seçim tartışmaları, kaybeden partilerin kendi iç muhasebesine dönüştü. Bu günlerde yapacakları doğru muhasebe ile aslında hem kendileri kazanacak hem de milletimiz. Ancak bunu yapabilecek sağduyu ve zihinsel performansa sahip olmadıkları her hallerinden anlaşılıyor.

Seçim öncesi tartışmaların en ürpertici olanı beka tartışmaları üzerinden yaşandı. Binlerce evladını teröre kurban vermiş bir ülkede, terör örgütünün desteğini almak için her türlü acıyı, kaygıyı ve hassasiyeti göz ardı edenler, yaptıkları yetmezmiş gibi bir de savunma sanayimize dokunacaklarını söyleyebildiler. Önceki gün Rusya’da yaşananlardan sonra acaba yine aynı fikirdeler mi merak ediyorum.

Seçim, tartışmaları ile geride kaldı. Bakanlar kurulu güçlü bir giriş yaptı ve hiç zaman kaybetmeden adımlar ardı ardına geldi. En çok merak edilen ve biraz da tahmin edilen ekonomi yönetimindeki makas değişimi oldu. Ekonomi yönetiminden hem seçim öncesi verilen sözleri yerine getirmesini hem de ekonomimizi sağlam temellere bağlamasını bekliyoruz. Çünkü ekonomik istikrar en önemli kazanımımız olacak.

Eğitimde yeni dönemin popülist yaklaşımlardan uzak, gerçek eğitim gündemiyle verimli bir dönem olacağı herkesin ortak kabulü oldu. Çünkü gerilim bitti ve sağlıklı bir eğitim ortamının ilk adımı atıldı. Artık bakanlık koridorlarında herkesin yüzü gülüyor.

Milletçe bayramı hak ettik diye düşünüyorum. Zor bir sınavı başarı ile verdik. Yaptığımız sadece seçim değil sanki yedi düvele karşı var olma mücadelesiydi. Nasıl da birleşmişler, nasıl da inanmışlardı. İçeriden dışarıdan her türlü araçlarıyla adeta saldırıya geçmişlerdi. Bu sınavı veren milletimiz hak ettiği bayrama akın akın gidiyor.

Bayramlaşacağız, kucaklaşacağız, yaraları sarıp, gerçek bir helalleşme ve bayramlaşma ile tekrar işe koyulacağız. Çünkü yapacak çok işimiz var.

Önümüzdeki beş yılı Türkiye’nin yeni yüzyılının temellerinin atıldığı, dinamiklerinin çakıldığı, özgüvenin yüklendiği beş yıl yapacağız. Artık çocuklarımız aldığı eğitimle batı hayranı değil milletine aşık bireyler olacak.

Bayramı hak ettik. Bayram günleri, toplumumuzu kenetleyen, yüzleri güldüren, direncimizi artıran,uzakları yakın eden önemli günlerdir. Dargınların barıştığı güzel günler hepimize kutlu olsun, bayramınız mübarek olsun.

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI